Bogdan Chirieac spune că țara va fi condusă de Guvernul Ciolacu sub presiunea protestelor. Cu excepția perioadei concediilor!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre mandatul greu pe care îl va avea președintele PSD, Marcel Ciolacu, la conducerea Guvernului, în următorul an și jumătate.

Guvernul ar lua în calcul plafonarea prețurilor pentru mai multe alimente de bază pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit România TV. În timpul unei intervenții telefonice la televiziunea citată, analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat la posibilitatea unei astfel de măsuri.

„Dacă este ideea domnului Câciu, este în linie cu ce a comis acest domn până acum, ca membru al Guvernului. Așa ceva s-a aplicat în Ungaria și rezultatul a fost penuria, inclusiv la carburant. Sunt convins că Marcel Ciolacu urmărește ceea ce este de dorit - adică scăderea prețurilor la alimentele de bază în România este de dorit.

Vedeam, recent, comparații cum că prețurile noastre sunt mult mai ridicate decât în alte state din Est. În Vest, sunt mai scăzute pentru că este concurența mai puternică. Dar nu se face în acest mod. Plafonarea în economia de piață înseamnă penurie.

Se pot face lucruri cu inteligență: poate cu o mai bună vămuire a legumelor și fructelor care vin din afara spațiului comunitar, poate cu discuții cu marile lanțuri de aprovizionare deținute în majoritate de investitori străini. Fac o treabă bună, dar poți discuta cu ei să pună adaos comercial nu de 200% - poate 50-100% ar fi mulțumitor. Astfel de lucruri se pot face”, a explicat analistul.

Se anunță proteste

În contextul Congresului USR de sâmbătă, 17 iunie, și al apariției în online a unor propuneri de protest, Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă vor urma manifestații publice odată cu venirea PSD la guvernare în mod oficial.

"Noi ne așteptăm la proteste. Sunt convins că doar vacanța de vară le-ar întrerupe. Așa e în România: protestăm, dar când e minivacanță oprim protestul și după revenim la manifestații. Așa a fost în cazul profesorilor, așa va fi și acum. Piața Victoriei va fi plină, nu a mai fost plină din 2019. Vacanța va opri aceste proteste sau poate să mai apară un 10 August și atunci acolo a fost ceva cu totul special.

Dacă nu, din toamnă, oricum Piața Victoriei va fi din nou plină. Marcel Ciolacu este probabil conștient că va conduce sub o mare presiune, sub presiunea străzii”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel