Beneficiile neștiute ale ceaiului de rozmarin

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Rozmarinul are o istorie lungă de utilizări culinare și aromatice, în plus față de aplicațiile în medicina tradițională pe bază de plante și ayurvedică. Mulți oameni se bucură de ceaiul de rozmarin pentru aromă și pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Rozmarinul are o istorie lungă de utilizări culinare și aromatice, în plus față de aplicațiile în medicina tradițională pe bază de plante și ayurvedică. Tufa de rozmarin (Rosmarinus officinalis) este originară din America de Sud și din regiunea mediteraneană. Face parte din familia de plante Lamiaceae, împreună cu menta, oregano, melisa și busuioc. Mulți oameni se bucură de ceaiul de rozmarin pentru aromă și pentru beneficiile sale pentru sănătate, conform healthline.com.


Bogată în compuși antioxidanti, antimicrobieni și antiinflamatori


Antioxidanții sunt compuși care vă ajută să vă protejați corpul de daune oxidative și inflamații, care pot duce la boli cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul de tip 2.

Ele pot fi găsite într-o varietate de alimente vegetale, cum ar fi fructele, legumele și ierburi precum rozmarinul. Ceaiul de rozmarin conține, de asemenea, compuși care pot avea proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Activitatea antioxidantă și antiinflamatoare a rozmarinului este în mare parte atribuită compușilor săi polifenolici, cum ar fi acidul rosmarinic și acidul carnosic.

Datorită capacității sale antioxidante, acidul rosmarinic este adesea folosit ca conservant natural pentru a crește durata de valabilitate a alimentelor perisabile.


Compușii din ceaiul de rozmarin pot avea și proprietăți antimicrobiene, care pot ajuta la combaterea infecțiilor. Frunzele de rozmarin sunt folosite în medicina tradițională pentru efectele lor antibacteriene și de vindecare a rănilor.


Poate ajuta la scăderea glicemiei


Când este lăsată netratată, glicemia crescută vă poate afecta ochii, inima, rinichii și sistemul nervos. Prin urmare, este esențial ca persoanele care au diabet să își gestioneze în mod corespunzător nivelul zahărului din sânge.

Studiile au arătat că compușii din ceaiul de rozmarin pot scădea zahărul din sânge, sugerând că rozmarinul ar putea avea aplicații potențiale pentru gestionarea nivelului ridicat de zahăr din sânge în rândul persoanelor cu diabet.


Îți poate îmbunătăți starea de spirit și memoria


Experimentarea stresului și a anxietății din când în când este obișnuită.

Deși lipsesc studiile despre ceaiul de rozmarin în mod specific, dovezile arată că consumul și inhalarea compușilor din ceaiul de rozmarin vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și să vă îmbunătățiți memoria.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel