Azi începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Constantin Chiriac la Conferinţa de presă de la Sibiu. Foto Dragoş Dumitru
Constantin Chiriac la Conferinţa de presă de la Sibiu. Foto Dragoş Dumitru

78 de spectacole cu locuri epuizate și peste 17.000 de bilete vândute până acum la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

78 de spectacole cu locuri epuizate și peste 17.000 de bilete vândute până acum la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Mâine începe cea de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Zece zile cu 503 evenimente din sfera artelor spectacolului, conferințe, expoziții și evenimente speciale în 71 de spații, cu reprezentanți din 72 de țări și invitați speciali care vor primi din partea festivalului recunoașterea și cinstirea excelenței lor culturale.

Un număr de 17.000 de bilete a fost vândut de la începutul lunii aprilie până acum, stabilindu-se un nou record de vânzări, 78 de spectacole fiind deja cu locurile epuizate.

„Așteptăm 68.000 de spectatori pe zi la evenimentele din spațiile de interior și exterior, pregătite deja să primească oaspeți. Tema acestui an este iubirea și din iubire pentru comunitatea extraordinară pe care o avem în jurul festivalului nostru, vom dărui momente unice", a transmis Președintele FITS, Constantin Chiriac, la conferința de presă cu jurnaliștii sibieni.

Pentru 2017, FITS a pregătit alte proiecte speciale, dedicate comunității, la care partenerii și sponsorii au contribuit activ, așa cum o fac de multe ediții încoace. Astfel, UniCredit Bank continuă să crească platforma Fabrica de Cultură, dezvoltând noi spectacole de patrimoniu pentru România, iar Dedeman sprijină spectacolul-eveniment de la Baza Hipică din Sibiu, În aplauzele dumneavoastră...Omul Circ!, one-man-show-ul lui David Dimitri.

Programul dezvoltat cu BRD, Scena9, va continua și la această ediție prin premierea celui mai promițător regizor tânăr, care va beneficia de un turneu în România - cu spectacolul realizat - oferit de partenerul FITS.

(w670) Conferinţ

Conferinţa de presă de la Sibiu. Foto Dragoş Dumitru

Raiffeisen Bank va personaliza două spații, sala de sport a liceului Octavian Goga și Teatrul Gong, în timp ce JTI - alt partener de tradiție - oferă sprijin pentru spectacolele invitate în secțiunea de dans a festivalului.

„Parteneriatele noastre sunt o unitate de forțe și o formulă de a arăta iubirea. Nu sunt multe comunități în lume care își dau mâna pentru triumful culturii, dar mă bucur să spun că festivalul nostru este unul dintre ele. Toți cei care ni s-au alăturat, au făcut-o pentru că au găsit un eveniment care întâi dăruiește, înainte să ceară orice.


FITS este unic pentru că vine din structura intimă a acestei comunități, iar tot ce a născut, a născut din necesitate. Avem o foarte mare deschidere în a împărtăși din cunoștințele noastre și de a aduce la Bursa de Spectacole operatori și structuri culturale faimoase din întreaga lume, cu care, oricine se înscrie online, în programul de Speed Networking, poate discuta. Directori importanți de festivaluri, președintele pe cultură al Forumului Economic Mondial și toată echipa Eleusis 2021 vor fi la Sibiu în perioada 12 - 17 mai", mai transmite Constantin Chiriac.


Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit.

Două expoziții FNT prezente în FITS 2017

Ne face plăcere să anunțăm participarea a două expoziții de fotografie dedicate unor mari artiști români – producții ale Festivalului Național de Teatru – în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Este vorba de Lumea lui Purcărete – realizată în FNT 2015 – o expoziție dedicată regizorului Silviu Purcărete, care va fi deschisă în clădirea Primăriei din Sibiu, la Centrul Internațional de Turism. Vernisajul va avea loc în 11 iunie, la orele 14.30.


Expoziția dezvăluie un univers complex, inedit, ce prinde contur din alăturarea a 48 de fotografii realizate de cunoscutul regizor român.

(w670) Lumea lui

Lumea lui Purcărete

„Poftiţi în Lumea lui Purcărete! Dramatică, tensionată, subtilă, dezirantă, poetică, fragilă, voluptoasă. Plină de detalii şi de povești fabuloase. El priveşte în jur cu uimire şi cu smerenie. Fotografiile seducătoare ale lui Silviu Purcărete şoptesc câte ceva din Povestea unui mare artist", îndeamnă Marina Constantinescu – director artistic al Festivalului Naţional de Teatru.

Cea de-a doua expoziție de fotografie îi este dedicată actorului Marcel Iureș.

(w670) Atitudini

Atitudini


Atitudini, o producție FNT 2016, va fi organizată în foaierul Teatrului Gong din Sibiu și va prezenta 37 de lucrări semnificative pentru drumul artistic al acestui veritabil creator de teatru. Vernisajul este programat în aceeași dată, 11 iunie, la orele 15.00.


„O expoziţie de fotografie–document dedicată actorului Marcel Iureş, în armonie cu personalitatea acestui mare artist. Libertate şi curaj sunt două dintre trăsăturile care-l definesc. Libertatea de expresie şi curajul de a depăşi cutuma. Modern încă de la primele roluri, visător, dar și teluric, a creat de multe ori în cariera lui şi în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuşi, dar şi mişcarea artei spectacolului. Imagini document din roluri-cheie trasează drumul actorului de la debut până astăzi. Fotografii de atitudine – alb și negru, griuri compensatoare și roşu, esenţa unei mari cariere", afirmă curatorul expoziţiei, Irina Tapalagă.

Ambele expoziții vor fi deschise publicului pe toată durata celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel