EXCLUSIV  Încălzirea globală. Avertismentul experților: Schimbări ireversibile și catastrofale

Cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, ministrul Gabriela Gavrilescu a făcut declarații îngrijorătoare despre schimbările climatice și încălzirea globală. 

"ZIUA MONDIALĂ A METEOROLOGIEI" este sărbătorita ȋn fiecare an la 23 martie, această zi marcând intrarea ȋn vigoare, ȋn anul 1950, a Convenţiei Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM).

Experți BBC, semnal de alarmă aspura încălzirii globale

"Potrivit agendei europene de mediu, este probabil ca, în mare parte, încălzirea globală să poată fi pusă pe seama emisiilor de gaze cu efect de seră, provenite din activităţi umane. În decursul ultimilor 150 de ani, temperatura medie a crescut cu 0,8 grade Celsius în general şi cu 1 grad Celsius în Europa. Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice, de la BBC, se aşteaptă ca temperaturile globale să mai crească cu încă 1,8 până la 4 grade Celsius, până în 2100, şi peste pragul de 2 grade este foarte probabil să aibă loc schimbări ireversibile şi posibil catastrofale. În aceste condiții, eforturile conjugate ale omenirii de menţinere a pragului sub 1,5 grade Celsius sunt obligatorii", a spus ministrul Gabriela Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel