Aventuri inedite la Teatrul “Ion Creangă”

”Bună dimineața”
”Bună dimineața”

„Pernuța somnoroasă” 

Ochii unui copil sunt întotdeauna deschiși, iar când vine timpul să se culce, se deschid și mai mult.

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă  într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească, ca printr-o magie, în patul său.

(w670) 

”Pernuța somnoroasă”

„Pernuța somnoroasă” este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

 

Scenariul și regia

Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel

Scenografia

Andreea Săndulescu

Coregrafie

Andra Burcă

Muzica originală

Radu Mihalache

Light design

Cristian Petru Simon

Consultant psiholog

Cătălina Hetel

Cu 

Andra Mirescu & Andreea Gaica

 

“O poveste a porcului”


(w670)

“O poveste a porcului”

 

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

“O poveste a porcului” este spectacolul ce marchează revenirea la Teatrul Ion Creangă a regizorului Mircea Cornișteanu. Inspirat de poveștile copilăriei și de modurile în care acestea se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a pus în scenă un basm prin care magia se infiltrează în realitate și o transformă.

 

După o poveste de

Ion Creangă

Regia și scenariul

Mircea Cornișteanu

Decorul

Puiu Antemir

Costume

Anca Lazăr

Video design

Andrei Răduț

Ilustrația muzicală

Mircea Cornișteanu

Distribuția

Povestitorul: Ion Ionuț Ciocia

Moșul: Cristian Boeriu

Baba: Alexandrina Halic

Porcul, Făt Frumos: Alexandru Ștefănescu

Fata de împărat: Alma Boiangiu

Împăratul: Mihai Verbițchi

Împărăteasa: Vera Linguraru

Sfânta Miercuri, Sfânta Duminică: Cornelia Pavlovici

Talpa iadului: Sibylla Oarcea

Un pinguin: Sebastian Petrovici 

Slujnica: Camelia Andriță

Un străjer: Cezar Vlad Popescu

  

“Bună dimineața”

Uneori, o zi începe ca orice altă zi şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, regizoarea Ioana Petre a descoperit, împreună cu întreaga echipă artistică, noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, spectatorii vor descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere.  

De

Ioana Petre, Julieana Drăghici și Thomas Ciocșirescu

Regia 

Ioana Petre

Scenografia

Vladimir Turturica

Muzica

Răzvan Ropotan

Consultant psihologic

Carmen Anghelescu

Distribuția

Ema - Julieana Drăghici

Thomas - Thomas Ciocșirescu

Live music - Răzvan Ropotan 

  

“Zbor prin povești”


(w670)

“Zbor prin povești”


Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

Teatrul Ion Creangă produce primul spectacol de teatru-dans adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, în regia și coregrafia Violetei Dincă, după o idee de Andrei Răduț. Coregrafia jucăuşă pune în valoare abilităţile fizice ale actorilor, iar proiecţiile video completează spectacolul, permiţându-le actorilor să interacţioneze cu cea mai frumoasă dintre lumile posibile. 

 

Regia și coregrafia

Violeta Dincă

Scenografia și scenariul

Andrei Răduț

Muzica

Radu Mihalache

Animație

Magic Mushroom Studio & Andrei Răduț

Cu

Ema Constantin / Irina Strungăreanu

Marian Chirazi

Mihai Verbițchi

 

„Pinguinii melomani”

 

 (w670)

„Pinguinii melomani” 

„Pinguinii melomani” pornesc într-o aventură inedită! Simpaticii pinguini de la Teatrul Ion Creangă poposesc sâmbătă, 29 aprilie, ora 13.00 la Edenland Park, pentru un spectacol educativ și interactiv, dedicat micuților aventurieri curajoși cu vârsta peste 3 ani.

Doi pinguini deosebiți, cu dorințe, talente ascunse și multă imaginație, Pingunel (Anca Zamfirescu) și Pingunica (Alexandrina Halic) iubesc muzica. Aflați mereu în căutare de noi prieteni pinguini, care să schieze și să patineze, cei doi trec prin tot soiul de încurcături hazlii, visând la ziua în care vor ajunge la Polul Sud. Dar, cu un prieten special alături – Melo – și cu ajutorul cunoștințelor lor muzicale, cei doi reușesc să găsească drumul spre cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă.

Spectacolul durează 30 de minute și are loc pe scena în aer liber din incinta Edenland Park (Str. Cantonului Nr. 12 Balotești, Ilfov), aflat la aproximativ 20 de minute distanță de București. Accesul la spectacol este gratuit.

Pinguinii melomani | Un spectacol de Anca Zamfirescu şi Alexandrina Halic | Scenografia: Anca Pâslaru | Mișcarea scenică: Păstorel Ionescu | Muzica: Sorin Tudor | Consultant psiholog: Carmen Anghelescu | Cu: Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu | Spectacol recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel