Autostrada Orăştie-Sibiu, lotul 3. CNAIR a câştigat procesul cu Salini Impregilo SpA

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a câştigat la Curtea Internaţională de Arbitraj procesul cu Salini Impregilo SpA pentru contractul de proiectare şi execuţie al Autostrăzii Orăştie-Sibiu, Lot 3.

"În data de 22.10.2019, Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în litigiul dintre Salini Impregilo SpA, în calitate de "Reclamantă", şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de "Pârâtă" în procesul pentru contractul de proiectare şi execuţie al Autostrăzii Orăştie-Sibiu, Lot 3. Astfel, Tribunalul Arbitral, a respins Reclamantei pretenţii în valoare de aproximativ 258.000.000 lei din totalul pretenţiilor care s-au ridicat la valoarea de 260.006.276,51 lei", se arată în comunicatul companiei de drumuri, potrivit Agerpres.

În plus, Tribunalul a admis cererea reconvenţională a CNAIR pentru plata de către Salini Impregilo SpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalităţi de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispoziţiile Sub-Clauzei 8.7 (Penalităţi de Întârziere) din Contractul semnat între părţi.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 dolari, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel