Aprovizionarea spitalelor cu Tocilizumabum. Ministerul Sănătății, precizări

Spital / Imagine de StockSnap de la Pixabay
Spital / Imagine de StockSnap de la Pixabay

Ministerul Sănătății a informat, miercuri, care este situația aprovizionării spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum (se utilizează în tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19).

'Ministerul Sănătății a asigurat aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum prin 2 modalități:

- În perioada august 2020- iunie 2021- prin repartiție gratuită către spitale;

- Din data de 31 august 2021, conform Adresei nr. IM8033/31.08.2021-prin repartiția unei cote de doze pe care spitalele au putut să o achiziționeze direct de la producător (VEZI TABEL AICI).

“În perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor care au avut în tratament pacienţi COVID-19 cu forme severe. Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător. Până la data de 21 septembrie 20201, au fost achiziționate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății a explicat că, în prezent, există stocuri pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de boală și că a solicitat o nouă metodologie de repartizare a acestui medicament, astfel încât să fie scurtată calea prin care acest tratament să ajungă la pacient.

Mai mult, conform legislației în vigoare, în cadrul unităților sanitare cu paturi nu trebuie să existe o presiune financiară, deoarece se decontează toate cheltuielile suplimentare pentru asigurarea tratamentului pacienților cu COVID-19 în perioada stării de alertă.

La ora actuală, Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord-cadru pentru achiziția de Tocilizumabum. În perioada imediat următoare, în urma semnării contractelor subsecvente, vor fi furnizate, gratuit, un număr de 2000 flacoane de Tocilizumab de 400 mg/fl și 6436 flacoane de 80 mg/fl spitalelor care tratează pacienți cu forme severe de boală.', arată un comunicat al Ministerului Sănătății. 

VEZI ȘI: Tratament anti-COVID-19 cu anticorpi monoclonali. Comisia Europeană a semnat un contract

Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru un tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii COVID-19, conform unui comunicat de presă publicat marţi pe site-ul executivului european, scrie Agerpres.


Semnarea acestui contract marchează cea mai recentă evoluţie a acestui prim portofoliu format din cinci soluţii de tratament promiţătoare, anunţate de Comisie în cadrul Strategiei Terapeutice COVID-19 a UE în iunie 2021. Tratamentul cu anticorpi monoclonali produs de Eli Lilly este în prezent analizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Optsprezece state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de tratamente. (Continuarea articolului, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel