ANM, prognoză. Cum va fi vremea de Crăciun, Revelion şi Bobotează

Fotografie de la eberhard grossgasteiger, Pexels
Fotografie de la eberhard grossgasteiger, Pexels

ANM a revenit cu o nouă prognoză meteo. Iată cum va fi vremea până la finalul lunii decembrie, dar şi de Bobotează. 

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali

Săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nordvestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vreme de aprilie în decembrie. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Temperaturi cu mult mai ridicate faţă de normalul perioadei, vor fi până la 20 de grade

Vremea în următoarele zile se schimbă radical, anunţă meteorologii. 

"Vom avea alternanţe, pentru că valorile termice cresc în zilele următoare. Până la sfârşitul acestei săptămâni, ajungem la temperaturi maxime specifice începutului lunii aprilie, cuprinse între 9 şi 18 grade, posibil chiar valori mai ridicate în Lunca Dunării, spre 20 de grade. Chiar şi în Capitală ne aşteptăm la maxime de 15-16 grade. 

Şi minimele termice sunt în creştere şi vor deveni pozitive în toate zonele ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi între 2 şi 12 grade. Sunt temperaturi cu mult mai ridicate faţă de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal în această perioadă din an. Maximele ar trebui să fie între -2 şi cel mult 6 grade. Dacă înregistrăm 20 de grade, abaterea pozitivă este considerabilă în zilele următoare. 

Dar la începutul săptămânii viitoare va pătrunde o masă de aer rece în zona ţării noastre, lucru care va determina scăderea valorilor termice. Acestea vor fi în sfârşit normale pentru perioada în care ne aflăm", a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM, la România TV. 

CITEŞTE ŞI ANM, anunţ despre vremea până la Crăciun pe regiuni 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel