“Angajare de clovn”, la lansarea Programului de cooperare artistică “Théâtre Franco-Roumain”

Spectacolul Teatrului Naţional din Bucureşti, Angajare de clovn de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, alături de alte trei spectacole bucureştene (Brâncuși împotriva Statelor-Unite, coproducție Teatrul Odeon și Compagnie SuzanneM/Eric Vigner Franța, Micul Prinț spectacol al Teatrului de Comedie şi Artists Talk – ARCUB) fac obiectul de lansare al unui program de cooperare artistică franco-română în domeniul teatrului contemporan, Théâtre Franco-Roumain.

(w670)


O minunată scenă cu cei trei actori  și baloanele de săpun

În prima etapă a acestui nou program iniţiat de Institutul Francez din București, cele patru spectacole mai sus amintite,  selectate pe criteriul legăturii cu spaţiul cultural francez,  vor beneficia de supratitrare în limba franceză. Spectacolele se alătură astfel evenimentelor ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

Primele reprezentaţii în cadrul proiectului Théâtre Franco-Roumain vor avea loc în data de 16 martie 2017, în Bucureşti.

Spectacolul Angajare de clovn se joacă la această dată, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Național București.

Angajare de clovn  aduce pe scenă (dar şi în sală şi foyer) spectacolul imposibilului, al întâlnirii cu iluzia absolută şi cu mirajul libertăţii fără graniţe. Totul, într-o montare plină de umor, sensibilitate, cinism duios, acrobaţii sufleteşti, în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului.

(w670) Arena atat

Arena atât de iubită de cei trei clovni bătrâni

Pentru a beneficia de supratitrare în condiţii optime, la achiziţionarea biletelor pentru această reprezentaţie va trebui să solicitaţi locuri în sectorul "A" din Sala Studio .

Următoarele etape ale programului Théâtre Franco-Roumain se vor derula pe mai mulți ani, estimează organizatorii, și vor consta în traduceri de texte dramatice contemporane franceze în limba română și reciproc, realizarea unei platforme comune sharing și open source de dramaturgie contemporană franceză și românească, artiști și spectacole invitate, dar și coproducții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel