Anda Caropol – o viață închinată teatrului

Cea mai nouă premieră a Teatrului Nottara este un spectacol omagial dedicat unei legende a teatrului românesc, Anda Caropol, a cărei viață este o adevărată declarație de dragoste închinată teatrului.

Repetiția vieții mele, un text scris de Claudiu Sfirschi-Lăudat, în regia lui Alexandru Jitea, are premiera pe 14 februarie 2019, la ora 19:30, Sala George Constantin, și creionează un portret nostalgic al unei mari actrițe care și-a închinat cu devotament viața Teatrului Nottara timp de mai bine de jumătate de secol. O viață presărată cu roluri memorabile, cu întâlniri cu oameni de excepție, cu prietenii frumoase, dar și cu dezamăgiri și tristeți, toate însă având drept catalizator, drept far luminos scena teatrului.

Anda Caropol interpretează rolul unei actrițe ajunse la apusul carierei, prinse într-un joc al amintirilor ce o fac să fie ruptă de prezent și să rătăcească într-un trecut strălucitor, când era o stea pe scena teatrului, iar publicul o adora. Un spectacol unic în peisajul teatral românesc, Repetiția vieții mele este, în același timp, și un omagiu adus oamenilor din culise, celor care fac posibil miracolul ce apare odată cu ridicarea cortinei. Sunt puși astfel în lumina reflectoarelor și tehnicienii, cei care rămân alături de actriță chiar și atunci perioada ei de glorie a apus. Din distribuție fac parte, alături de Anda Caropol, actorii Ion Haiduc, Mircea Teodorescu, Alexandra Aga și tehnicienii Dana Popescu, Simona Bușoiu, Ioana Dănilă, Paula Ticovschi, Gheorghe Săbărel, Marius Negoiță, Paul Doanță, Robert Țâcu, Ramona Ursan.

Anda Caropol a absolvit în anul 1960 Institutul de Artă Teatrală şi ¬Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, specializarea Arta actorului, la clasa profesorului A. Pop Marţian și, din 1964, s-a alăturat tinerei trupe a Teatrului Nottara, condus de Horia Lovinescu. A jucat alături de actori care au marcat o generație de aur a teatrului românesc: George Constantin, Liliana Tomescu, Ștefan Iordache, Ștefan Radof, Lucia Mureşan, Gilda Marinescu, Alexandru Repan, Ion Dichiseanu, Emil Hossu, Ruxandra Sireteanu etc.

Nu cred că anul 2019 îmi putea face un dar mai minunat decât acest spectacol. Un dar pentru care mulțumesc direcției, autorului, regizorului și, nu în ultimul rând, colegilor care mă înconjoară, cu aportul lor minunat la reușita lui. Ca un făcut, 2019 este și anul în care voi împlini 80 de ani. Mă rog la Dumnezeu să fiu sănătoasă ca să pot să joc cât mai mult acest spectacol pe care îl numesc cântecul meu de lebădă” , ne-a declarat Anda Caropol.

Vă invităm la o redescoperire emoționantă a uneia dintre actrițele cele mai dedicate, discrete, talentate, elegante și pline de candoare pe care teatrul românesc a avut norocul să le întâlnească, arată un comunicat Nottara realizat de consultantul artistic Silvia Dumitrache.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel