"Amprente colorate", la Aiud. Flaviu Predescu, magia dintre culori și sentimente

Foto: Flaviu Predescu
Foto: Flaviu Predescu

Flaviu Predescu a transmis informații despre expoziția dedicată Sărbătorii Primăverii de la Aiud.

Sărbătoarea Primăverii la Aiud propune, în perioada 5–10 martie 2020, la Galeriile Inter-Art Aiud, expoziția intitulată: "Amprente colorate", cu lucrări semnate de Simona Damo.

Ce spune artista

„Aiudul, fiind un oraș al artelor, am dorit să-mi aduc contribuția la zestrea culturală a acestuia prin amprentele mele de culoare. Folosind puterea vibrantă a acestora și radianța lor am încercat să transmit privitorului un sentiment de bucurie.

A fost o experiență emoționantă să creez fiecare pânză, să așez fiecare tușă de vopsea și rezultatul a fost o relație cu subconștientul, o rezonanță între culori și sentimente. Indiferent că am pictat o floare sau un gând abstract am așezat totul în această poveste, care e un început de drum, o cale de exprimare care mă provoacă și pe care doresc să pășesc. Un loc aparte în sufletul meu au lucrările din seria mandale care sunt interpretarea mea artistică a unui străvechi simbol din Hinduism și Budism, un ritual al unității Universului. Am fost atrasă de magia și puterea acestora de a aduce un echilibru emoțional ființei umane atât prin crearea cât și prin contemplarea lor", spune Simona Damo.

Picturi sincere, curate, care fascinează print-o cromatică armonioasă

Artistul plastic Ștefan Balog, curatorul expoziției, a precizat că: „Simona Damo și-a pus „amprenta colorată" pe o primăvară care vine și nu vine dar pe care am sărbătorit-o, totuși, în lipsă... Expoziția a reușit să atingă pe deplin scopul propus, de a aduce un alt fel de impresie pe simezele Galeriilor Inter-Art. Cele 45 de lucrări și-au găsit locul perfect într-o poveste care s-a născut în decursul unui an, timp în care autoarea a redat un șir de sentimente și trăiri diverse. Sunt picturi sincere, curate, care fascinează print-o cromatică armonioasă și dezvăluie privitorului o abordare artistică nealterată de influențe externe.

Dincolo de tematica unor flori aparte, care sunt rodul unor interpretări spontane, abstractul aduce o vibrație bine venită din care trecerea spre enigmaticele mandale nu este decât un pas. Un pas prin care Simona Damo a reușit să aducă o ieșire din cotidian, o altă abordare a tematicii artistice. Rămâne de văzut ce va însemna pe viitor procesul creativ al artistei, după acest debut fericit prin care a fermecat numerosul public prezent", mai spune ea.

Când a avut loc vernisajul

Vernisajul expoziției a avut loc în prezența unui numeros public iubitor de artă, la Galeriile „Inter-Art"Aiud, în data de joi, 5 martie 2020 și a fost prezentat Ioan Hădărig, director artistic al Fundației Inter-Art Aiud. Un moment încărcat de sensiblitate l-a constituit recitalul poetei Felicia Colda, din versurile semnate de Grigore Vieru, un omagiu adus eternului feminin, scrie Flaviu Predescu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel