Meniul barului The Virgin Mary din Dublin include cocteiluri, vin, bere şi băuturi spirtoase, însă fără alcool.
Proprietarul localului, Vaughan Yates, este de părere că în capitala Irlandei există o piaţă neexploatată, formată din persoane care au grijă la aportul de alcool sau nu consumă deloc băuturi alcoolice.
Ideea din spatele acestuia a fost aceea de a crea un mediu în care oamenii pot veni la ceea ce este un bar, însă în care nu există alcool, a spus el. Nu vrem să fim văzuţi ca o cafenea, suntem un bar, a subliniat Yates.
"Consider că momentul este ales corect deoarece cred că a existat o schimbare culturală a oamenilor faţă de alcool, a mai spus proprietarul.
Anunţul privind apariţia unui bar non-alcoolic într-un oraş faimos pentru cultura consumului de băuturi alcoolice i-a făcut pe mulţi să ridice din sprâncene. Cei care se îndoiesc - şi sunt destui - râd când le spun că deschid un bar non-alcoolic în Dublin, însă unii au revenit şi mi-au spus: 'Cred că ar putea ieşi ceva, eu nu mai beau la fel de mult ca înainte'; aşa că aş dori să le dovedesc tuturor celor care se îndoiesc faptul că se înşală, a declarat Yates care şi-a exprimat totodată speranţa că în următorii zece ani vor apărea mai multe astfel de localuri.