Amestecă floarea de păpădie cu ulei de floarea soarelui. Planta de aur care va face minuni și crește în grădina ta

Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Cei mai mulți oameni se gândesc la păpădie ca la o buruiană pe care ar trebui să o elimine imediat de pe gazon sau din grădină. Dar planta a fost folosită de mult timp în fitoterapie pentru a ajuta la digestie sau pentru o piele de vis. Puteți folosi în siguranță întreaga plantă de păpădie, de la rădăcină până la floare.

În medicina tradițională chineză și nativă americană, rădăcina de păpădie a fost folosită mult timp pentru a trata afecțiunile stomacului și ale ficatului. Astăzi, fitoterapeuții consideră că poate ajuta la tratarea multor probleme de sănătate, printre care:

- Acnee

- Eczeme

- Colesterolul ridicat

- Arsuri la stomac

- Tulburări gastrointestinale

- Diabet

- Cancer

Care sunt beneficiile rădăcinii de păpădie

În ciuda utilizării sale îndelungate de-a lungul istoriei în remedii pe bază de plante medicinale, există o lipsă de dovezi științifice care să susțină utilizarea rădăcinii de păpădie ca medicament. Deși au fost efectuate o serie de studii pe animale și în laborator, au existat puține studii la om.

Iată ce spun unele dintre cercetările actuale despre rădăcina de păpădie:

Păpădia este bună împotriva bolilor de piele

În medicina populară, rădăcina uscată de păpădie este adesea măcinată într-o pastă și amestecată cu apă pentru a crea un medicament calmant pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi:

- Acnee

- Eczeme

- Psoriazis

- Erupții cutanate

- Furuncule

Nu există prea multe dovezi că păpădia poate trata aceste afecțiuni mai bine sau mai repede decât lăsând pielea în pace. Dar se pare că are proprietăți antiinflamatorii și antipruriginoase ușoare. Cercetările sugerează, de asemenea, că poate ajuta la prevenirea daunelor provocate de soare.

Un studiu din 2015 din Canada a raportat că extractele de păpădie sunt capabile să blocheze radiațiile ultraviolete B (UVB) dăunătoare atunci când sunt aplicate pe piele, protejând-o de daunele provocate de soare și reducând în același timp riscul de cancer de piele.

Se știe, de asemenea, că păpădia poate provoca dermatită de contact la unele persoane, în special la copii. Acesta este un tip de reacție cutanată cauzată de o substanță străină. Fiți atenți atunci când aplicați orice remediu cu păpădie pe piele.

Cum se face uleiul infuzat de păpădie

Uleiul infuzat de păpădie este simplu de preparat și poate fi încorporat în săpun, loțiuni, creme, balsamuri  de corp și balsamuri de buze.

Iată de ce veți avea nevoie:

- Flori de păpădie proaspăt culese

- Ulei de floarea-soarelui

 

Pasul 1:

După recoltare, clătiți bine căpățânile de flori pentru a îndepărta praful. Așezați florile pe un prosop de vase și lăsați-le să se usuce câteva ore sau peste noapte pentru a permite evaporarea apei.

Pasul 2:

Umpleți un borcan cam la două treimi cu capetele de flori de păpădie.

Pasul 3:

Turnați ulei de floarea-soarelui peste capetele de păpădie până când borcanul este aproape plin. Florile vor pluti un pic; este în regulă. Atașați un capac.

Pasul 4:

Așezați borcanul într-un loc ferit timp de 6 săptămâni.  La fiecare două zile, scuturați borcanul pentru a redistribui capetele de flori. Acest lucru ajută la prevenirea mucegaiului. (Ceea ce, apropo, dacă observați, aruncați tot borcanul și încercați din nou).

Pasul 5:

După 6 săptămâni, strecurați uleiul infuzat cu păpădie printr-o sită cu ochiuri fine sau printr-un prosop de vase din muselină subțire. Capacele florale rămase pot fi adăugate la grămada de compost. Uleiul rezultat este aur pentru îngrijirea pielii!

Adăugați uleiul infuzat cu păpădie în balsamuri DIY, loțiuni, creme și săpun.

Pentru produsele faciale, schimbați uleiul de floarea-soarelui cu ulei de semințe de struguri sau ulei de primula de seară. Urmați aceeași procedură de mai sus.

2. -imagine fara descriere- (ulei-de-papadie_37717200.jpg)

Păpădiile promovează producția de colagen

Iată un alt beneficiu minunat al păpădiilor pentru îngrijirea pielii: Acestea promovează producția de colagen.

Colagenul este proteina care conferă pielii rezistență și elasticitate. Producția de colagen scade în mod natural pe măsură ce îmbătrânești, motiv pentru care pielea începe să se lase și își pierde capacitatea de a se reface.

Atunci când este utilizată local, păpădia crește producția de colagen. Creșterea colagenului înseamnă mai puține riduri și un aspect mai plin al pielii, cu mai puțină cădere.

Diabet - Rădăcina de păpădie are proprietăți antidiabetice

Oamenii de știință cred că rădăcina de păpădie are proprietăți antidiabetice datorită unei fibre solubile cunoscute sub numele de inulină. Inulina susține creșterea bacteriilor sănătoase din tractul gastrointestinal și scapă de cele nesănătoase.

Ca urmare, crește sensibilitatea la insulină prin încetinirea fluxului de zahăr din intestine în fluxul sanguin. Acest lucru previne apariția unor vârfuri fie la nivelul zahărului din sânge, fie la nivelul insulinei.

O analiză din 2016 a studiilor de la Universitatea Aarhus din Danemarca a sugerat că extractul de păpădie determină, de asemenea, pancreasul să producă insulină. Acest lucru ajută la controlul zahărului din sânge și la evitarea glicemiei ridicate (hiperglicemie).

Păpădia ar putea ține sub control tensiunea arterială

Diureticele, cunoscute și sub numele de "pastile de apă", sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata:

- Tensiunea arterială ridicată

- Insuficiență cardiacă

- Boală de ficat

- Unele tipuri de boli de rinichi

Deși valoroase, medicamentele pot provoca efecte secundare, inclusiv:

- Crampe musculare

- Dureri de cap

- Amețeli

- Modificări ale nivelului de zahăr din sânge

Unii oameni de știință cred că proprietățile diuretice ale păpădiei pot avea utilizări medicale. Păpădia acționează ca un diuretic. Ele vă determină să produceți mai multă urină, ajutându-vă să eliminați excesul de lichid din organism. 

Cum se administrează rădăcina de păpădie

Nu există orientări pentru utilizarea adecvată a rădăcinii de păpădie în Statele Unite. Cu toate acestea, în Europa, Comisia Europeană și British Herbal Pharmacopoeia spun că următoarele doze sunt considerate sigure pentru adulți.

Rădăcină proaspătă de păpădie: 2 până la 8 grame pe zi

Pulbere de rădăcină de păpădie: 3 până la 4 grame amestecate cu 150 de mililitri de apă caldă

Infuzie de ceai de păpădie: 1 lingură de rădăcină mărunțită amestecată cu 150 de mililitri de apă caldă timp de 20 de minute

Extract de rădăcină proaspătă: 1 până la 2 linguri pe zi

Extract uscat de păpădie: 0,75 până la 1,0 grame zilnic

Dacă aveți efecte secundare de orice fel, întrerupeți tratamentul și apelați la medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel