Adolescenții au nevoie de permis înainte de a-și face cont pe rețelele de socializare, susțin psihologii americani

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Asociația Americană de Psihologie (APA) face apel la adolescenți să urmeze un instructaj înainte de a intra în lumea uneori distractivă, dar alte ori plină de pericole, a rețelelor sociale, potrivit noilor recomandări publicate marți.

 

„Rețelele sociale nu sunt nici dăunătoare și nici benefice în mod inerent pentru tineretul nostru”, a spus dr. Thema Bryant, președinta APA. „Așa cum solicităm ca tinerii să fie instruiți pentru a obține un permis de conducere, au nevoie de instruire în utilizarea sigură și sănătoasă a rețelelor sociale.”

Bryant a adunat un grup consultativ pentru a revizui literatura științifică despre utilizarea rețelelor sociale și a formula recomandări pentru utilizarea sănătoasă la adolescenți, potrivit unui comunicat de presă APA, scrie CNN.

Avizul Asociației Psihologice Americane de sănătate privind utilizarea rețelelor sociale a adolescenților a lansat 10 recomandări pentru a-i ghida pe educatori, părinți, factori de decizie, specialiști în sănătate mintală și sănătate, companii de tehnologie și tineri.

Recomandările subliniază faptul că adolescenții ar trebui să fie instruiți în alfabetizarea pe social media și dezvoltarea psihologică înainte de a se alătura rețelelor sociale. Ar avea nevoie și de o formare ocazională pentru a-și consolida cunoștințele, toate pentru a minimiza potențialul rău.

De asemenea, psihologii recomandă ca utilizarea rețelelor sociale să fie adaptată la stadiul de dezvoltare al copilului și monitorizată de adulți în cazul copiilor mai mici.

Impunerea limitărilor este, de asemenea, importantă atunci când vine vorba de conținutul care promovează autovătămarea, comportamentul cu tulburări alimentare, discriminarea, ura, hărțuirea cibernetică sau care se concentrează în primul rând pe frumusețe, se spune în comunicat.

Recomandările încurajează, de asemenea, limitări cu privire la momentul în care adolescenții folosesc rețelele sociale, pentru a nu interfera cu somnul sau activitatea fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel