Adăugaţi bicarbonat în timp ce fierbeţi ouă. Rezultatul vă va uimi

Poate că ai observat că poți decoji unele ouă fără probleme, în timp ce altele îți pot cauza multe probleme, chiar dacă sunt din aceeași cutie.Soluţia este foarte simplă. Ai nevoie doar de puţin bicarbonat.

Pentru a decoji mai uşor un ou trebuie doar să adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în timp ce le fierbeţi. În acest fel le veţi putea decoji fără nicio problemă.  

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru ouă fierte

 

Dacă nu știți cât de vechi sunt ouăle, încercați acest truc: puneți-le în apă și observați-le comportamentul. Dacă se scufundă sunt perfecte pentru gătit. Ouăle care rămân la suprafață sunt vechi.

Încălzirea ouălor înainte de a le pune în apă fierbinte este un truc bun pentru a evita crăparea. Puteți face acest lucru în două moduri: scoateți-le din frigider și lăsați-le să atingă temperatura camerei sau lăsați-le în apă caldă de la robinet timp de câteva minute. O schimbare extremă a temperaturii este cauza principală a fisurii cojii de ouă în timpul procesului de gătit.

Dacă doriți să obțineți ouă fierte tari, este mai bine să le puneți în apă rece și apoi să le fierbeți. Vor avea mai puține șanse să crape.

Dacă doriți ouă cu gălbenuşul moale, înmuiați-le în apă fierbinte folosind o lingură. În funcție de mărimea oului, va dura aproximativ 3 minute.

Asigurați-vă că toate ouăle sunt acoperite cu apă atunci când le gătiți, deoarece acestea nu se vor găti uniform. De asemenea, dacă le fierbeți prea mult, gălbenușul de ou va deveni verzui, iar albuşul va arăta ca o pastă.

După fierbere, adăugați ouăle în apa rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel