EXCLUSIV  Actrița Loredana Cosovanu, despre „Generația de Aur": Eu nu cred în vedete. Cred în actori dedicați și talentați

Sursa foto: Facebook Loredana Frilensăr Cosovanu
Sursa foto: Facebook Loredana Frilensăr Cosovanu

Actrița Loredana Cosovanu vorbește, într-un interviu pentru Spectacola, despre diferențele dintre generațiile din Teatru, despre pasiunea de a juca și despre provocările pe care le întâmpină un tânăr actor în drumul spre succes. 

Loredana Cosovanu este actriţă a Teatrului EXCELSIOR. În această stagiune o puteţi vedea în „Familia Addams", „Arlecchino şi pierdutele iubiri", „Minunata lume nouă" – spectacole pentru publicul de toate vârstele, dar şi în „Prâslea cel voinic şi merele de aur", un spectacol pentru copii. Un interviu despre provocarea de a juca pentru publicul de toate vârstele şi despre aparteneţa la generaţia „Millenials", din care fac parte tineri cu noi provocări artistice. 

Spectacola: Faci parte din Generația Y, Generația denumită „Millenials", o generație de nativi digitali, oameni confortabili cu tehnologia și, poate, mai puțin cu emoția. Ce înseamnă să fii actriță în prezent?

Loredana Cosovanu: Să faci parte din Generația care și-a mai atașat un „membru” - telefonul sau tableta - schimbă puțin felul de a vedea lucrurile. Toate platformele și aplicațiile existente îți oferă și alte mijloace prin care să te poți exprima artistic, îți oferă chiar mai multă libertate în interpretare și în alegerea subiectelor abordate. Trebuie doar să înveți să le folosești în favoarea ta.

Spectacola: Încă există nostalgici care vorbesc despre o „Generație de Aur" din care, din păcate, au rămas foarte puțini dintre actori. Cum vă poziționați voi, actorii tineri, în fața unor astfel de „clasamente". Mai poate scena de astăzi să asigure titlul autentic de „vedetă"?

Loredana Cosovanu: Cred că în fiecare generație există o parte „de aur”. Trebuie doar să vrei să o vezi, să accepți schimbările. E adevărat că există diferențe între timpuri, dar altfel nici nu are cum să fie. Eu nu cred în vedete. Cred în actori dedicați și talentați care, distribuiți în rolurile potrivite, da, pot deveni foarte populari, iubiți de public.

Spectacola: Cum și când ai descoperit Actoria și ce te-a făcut să alegi această cale profesională?

Loredana Cosovanu: Am descoperit actoria în timpul liceului și mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios. Apoi, magia construirii unui spectacol m-a vrăjit: cum, din nimic, ajungi să formezi un Univers!... iar mie îmi place să construiesc, așa că nu am mai plecat.

Spectacola: Ești absolventă a Universității de Arte „George Enescu" din Iași. Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit în facultate și care te ajută acum pe scenă?

Loredana Cosovanu: Un sfat pe care l-am luat cu mine de la Iași e acela că atunci când nu știi ce să faci, să apelezi la micul adevăr. Te poate salva!

Citește mai departe pe spactacola.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel