Accident grav în Ungaria. MAE: Sunt și români printre victime / UPDATE: O persoană a murit

Fotografie de la KIM JINHONG, Pexels
Fotografie de la KIM JINHONG, Pexels

Accident grav în Ungaria! MAE a transmis un mesaj de ultimă oră: Sunt și români printre victime.

UPDATE: Trupul neînsufleţit al unei persoane a fost găsit sub resturile unei maşini care a ars în urma accidentului de pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Poliţia, fără a oferi detalii despre identitatea victimei. 39 de persoane au fost transportate la spital.

Știrea inițială:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, sâmbătă seară, că potrivit datelor preliminare, trei cetăţeni români sunt implicaţi în accidentul grav care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria, unul dintre ei fiind grav rănit.

"Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14,25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. (...) Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel