A fost lansat FIFA Guardians, un program de protecţie a minorilor

Sebastian Florea / 10 iul 2019 / 14:26 Salveaza PDF Comentarii
A fost lansat FIFA Guardians, un program de protecţie a minorilor
Descriere foto: A fost lansat FIFA Guardians, un program de protecţie a minorilor

FIFA Guardians este un program prin care se încearcă să se pună capăt abuzurilor împotriva minorilor.

Federaţia Internaţională de Fotbal a anunţat miercuri lansarea unui program, FIFA Guardians, care vrea să pună capăt abuzurilor împotriva copiilor şi să le apere drepturile, relatează EFE. Programul urmează să fie implementat la scară mondială în următoarele 12 luni, iar copiii vor fi conştientizaţi asupra pericolelor la care sunt expuşi prin practicarea acestui sport.

FIFA a lansat acest program cu prilejul unei conferinţe de presă la Londra, în contextul în care mii de copii din lume suferă de abuzuri sexuale. Fatma Samoura, secretarul general al FIFA, a declarat cu acest prilej că abuzurile provin de la persoane ''care sunt foarte apropiate de copii şi în care copiii au încredere. Este datoria noastră ca niciun copil să nu sufere daune din cauza fotbalului''.

Sportul nu este o opţiune

 

Gloria Viseras, fostă campioană de gimnastică a Spaniei, implicată în lupta împotriva abuzurilor asupra minorilor, a trecut printr-o experienţă care a marcat-o toată viaţa, când a fost violată între 12 şi 15 ani de antrenorul ei Jesus Carballo: ''Abuzul este ceva care are loc în fiecare zi în fiecare sport. Este ceva care te afectează şi te doare toată viaţa. Trebuie să avem grijă de copii, să înveţe valorile sportului. Sportul nu este o opţiune, este o parte foarte importantă din dezvoltarea unui copil''

Preşedintele Federaţiei engleze, Greg Clarke, a fost, de asemenea, prezent la lansarea programului şi a dat ca exemplu cazul cel mai sonor din Regatul Unit, al lui Andy Woodward, care l-a denunţat pe antrenorul englez Barry Bennel de abuz: ''Protejarea copiilor care se bucură de fotbal trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru orice organizaţie legată de acest sport''.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26