3 motive să sari coarda în fiecare zi

Mai ții minte vremea când erai copil și săreai coarda? Ceea ce atunci era doar un joc, acum este un mijloc eficient pentru a-ți menține sănătatea și condiția fizică. Vezi de ce e bine să sari coarda!

1. Săritul corzii este unul dintre cele mai eficiente exerciții care antrenează toate grupele de mușchi. Este un exercițiu complet care are nevoie de conlucrarea principalelor grupe de mușchi, astfel că printr-un singur exercițiu îți vei folosi aproape toți mușchii și vei descoperi și câțiva despre a căror existență habar nu aveai.

2. Atunci când sari coarda consumul de energie al corpului crește, contribuind astfel la scăderea în greutate. Fiind un exercițiu complet, te va ajuta să pierzi țesut adipos din toate zonele corpului în care acesta s-a format, astfel că vei slăbi uniform, spre deosebire de alte exerciții care vizează diminuarea stratului de grăsime doar din anumite zone.

3. Săritul corzii îți îmbunătățește activitatea sistemului cardio-vascular, contribuind la fluidizarea circulației sanguine către zonele periferice ale corpului. În plus, se poate dovedi un aliat de nădejde pentru reducerea nivelului de colesterol din organism. Conform măsurătorilor efectuate în centrele de nutriție și fitness dacă sari coarda timp de o oră, consumi până la 1000 de calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel