EXCLUSIV  28 octombrie, ZIUA DECISIVĂ pentru România, vot în UE. Cristian Diaconescu: Situație critică foarte serioasă- VIDEO

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit despre votul care va avea loc mâine, în Consiliul European, și care va fi decisiv pentru România.

"Este o situaţie critică foarte serioasă"

Cristian Diaconescu a vorbit despte situația României, mâine urmând să aibă loc un vot, în Consiliul European, privind PNRR-ul și banii pentru România.

"Este o situaţie critică foarte serioasă. Acest plan de 750 de miliarde, adoptat prin presiunea politică a Germaniei, reprezintă instrumentul de finanţare al unui mecanism european de redresare şi reziliență, asta însemnând că există o decizie politică privind tot acest subiect, iar, pe de altă parte, evident aspectele care ţin de dezvoltarea financiară. Ştiu, la Bucureşti, s-a spus, de vreun an și jumătate, că noi avem banii în buzunar. Noi nici acum nu avem banii în buzunar. Etapele prin care statele intră în aceste proiecte sunt următoarele: negocierea pe propunerile privind PNRR-urile naţionale care s-au purtat cu Comisia la nivel tehnic de experţi. Pe de-o parte veneau cei care propuneau diverse scheme de modernizare a statelor - atenţie! nu este vorba de finanţare la ce am pierdut sau am furat în ultimii 30 de ani, ci este vorba de modernizare.

De partea cealaltă, birocraţia UE, care, în esenţă, avea în vedere respectarea unor criterii în legătură cu ce propuneau statele. Pe de altă parte, nu exista varianta compromisului politic, ci o perspectivă tehnică/ Comisia a dat o validare tehnică, nu se punea problema ca von der Leyen să semneze ceva, să închidă discuţiile. S-a făcut o propagandă paralelă. După ce Comisia a validat închiderea negocierilor, următoarea etapă pentru toate statele era de dezbaterea acestui subiect şi în ECOFIN, între miniştrii de Finanţe şi în Consiliul European, în patru săptămâni de la momentul în care Comisia şi-a dat acordul. După această perioadă, urmează o primă tranșă de 13% din aceste fonduri. Aici este discuţia pentru că este nevoie - şi pe împrumut şi pe grant - să semnezi acorduri de pre-finanţare. În acest moment, neavând guvern legitim, nu pot să dau mandat cuiva să semneze", a spus Cristian Diaconescu.

"Nu ne insultaţi inteligenţa!"

”Vă rugăm! Nu ne insultaţi inteligenţa după câte necazuri şi probleme s-au prăbuşit peste români. România, între prostia arogantă şi “idioţii utili”. Agenţia americană de rating Moody’s a modificat perspectiva rating-ului de ţară al României privind datoria suverană pe termen lung şi scurt, de la “negativă” la “stabilă”. Dar România rămâne pe ULTIMA TREAPTĂ de rating recomandat investiţiilor. Agenţia de rating Standard &Poor’s a anunţat că menţine rating-ul suveran al României, la acelaşi nivel, cu perspectiva stabilă. Aceste evaluări sunt fundamentate pe baza unei singure premise: DACĂ VOR VENI BANII EUROPENI. Banii din PNRR nu îi avem. Sunt promişi. A doua etapă de aprobare, în Consiliul European, se va finaliza pe 28 octombrie după care TOATĂ responsabilitatea revine autorităţilor de la Bucureşti. Care “autorităţi“? Guvern legitim? Nu sunt şanse. Funcţionarii în ministere stau şi aşteaptă; şefii comunităţilor locale spun că “nu e treaba lor să se ocupe de dezastrul sanitar” iar propaganda criminală, zburdă”, anunța Cristian Diaconescu, în data 16 octombrie, pe Facebook. 

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel