Traian Băsescu, atac la miniștrii Liviu Pop și Sorin Cîmpeanu, la depunerea jurământului

Accept jurământul doar pentru că mă obligă legea, a declarat Traian Băsescu înainte de începerea ceremoniei de depunere a jurământului miniștrilor din Guvernul Ponta IV, făcând referire la miniștrii Liviu Pop și Sorin Cîmpeanu.

Membrii Cabinetului Ponta IV au depus, miercuri dimineață, jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu.

Ceremonia trebuia să aibă loc aseară, însă a fost reprogramată. Anunţul a fost făcut chiar de preşedinte, care a explicat că au fost unele "inadvertenţe de program".

Citește și: Băsiștii ies în stradă. "Să-i mulțumim președintelui nostru"

Înainte de ceremonia jurământului, Traian Băsescu a ținut să facă o precizare.

"Vreau să vă citesc un paragraf dintr-o decizie a CCR, pentru a elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de azi: 'Numirea de către preşedintele României a miniştrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului şi de învestire pe această bază a miniştrilor de către şeful statului. Hotărârea organuului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu pe care preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor fapte grave de încălcare a Constituţiei.' Acesta este şi motivul pentru care voi primi azi şi jurământului domnului Pop şi al domnului ministru al Educaţiei, care au contribuit prin distrugerea de instituţii ale Educaţiei la un fals în interes public", a declarat preşedintele Traian Băsescu, în deschiderea ceremoniei.

Traian Băsescu nu a dorit să dea noroc cu ministrul Liviu Pop  după depunerera jurământului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel