Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții unor giganți petrolieri

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu reprezentanţi ai ExxonMobil şi OMV Petrom. Aceștia au subliniat, în cadrul discuțiilor, importanţa stabilităţii şi predictibilităţii în plan fiscal şi legislativ, astfel încât investiţiile să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu şi lung.

Vezi și: Klaus Iohannis le răspunde celor care îl contestă după această vară

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului s-a întâlnit cu reprezentanţi ai ExxonMobil şi OMV Petrom, în contextul asocierii dintre cele două companii în legătură cu explorarea şi exploatarea resurselor de ţiţei şi gaze naturale din Marea Neagră.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele economice şi de investiţii ale asocierii ExxonMobil - OMV Petrom, precum şi provocările comerciale pe termen mediu şi lung ale acestui proiect, precizează sursa citată.

Iată comunicatul Administrației Prezidențiale:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut miercuri, 2 septembrie a.c., o întrevedere cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom, în contextul asocierii dintre cele două companii în legătură cu explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze naturale din Marea Neagră.

Citește și: Pătraru către Iohannis: ”Vă rog eu, nu ne considerați idioți!”

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele economice și de investiții ale asocierii ExxonMobil – OMV Petrom, precum și provocările comerciale pe termen mediu și lung ale acestui proiect.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat potențialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum și interesul ţării noastre de a-și valorifica, în mod sustenabil și competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic.

Reprezentanții celor două companii au subliniat importanța stabilității și predictibilității în plan fiscal și legislativ, astfel încât investițiile majore, care au fost și vor fi efectuate în continuare în spațiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu și lung.

În același timp, au fost menționate beneficiile mutuale ale explorării și exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic și economic actual”.

Vezi și: OMV Petrom și ExxonMobil încep forajul la sonda Domino-2, în sectorul românesc al Mării Negre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel