Zeci de mii de conturi NINTENDO, compromise de hackeri. Scurgere masivă de date

nintendo-3ds
nintendo-3ds

Compania Nintendo a recunoscut că zeci de mii de conturi au fost atacate de hackeri în ultima perioadă, având loc o scurgere masivă de date. 

Nintendo a recunoscut faptul că aproximativ 160.000 de conturi au fost compromise prin sistemul Nintendo Network ID (NNID). Compania a anunțat că sistemul NNID a fost dezactivat, cel puțin pentru moment.

Pe parcursul ultimelor săptămâni au ieșit la iveală rapoarte privind o posibilă scurgere de date care afecta în mod direct utilizatorii Nintendo. Aceștia au început să observe autentificări neautorizate în conturile lor, iar unii dintre aceștia chiar au susținut că au fost efectuate diverse achiziții ilegale. Pentru un timp, Nintendo nu a făcut nicio declarație privind aceste acuzații, însă compania recunoaște acum că unii utilizatori au fost afectați.

Ce date s-au scurs

Nintendo Network ID este un sistem vechi, încă din vremea consolelor Wii U și Nintendo 3DS, însă a fost adaptat pentru a fi utilizat ca modalitate de autentificare pentru dispozitivele mai recente. De asemenea, Nintendo a început să utilizeze câteva caracteristici, numite Nintendo Account for Switch. Cu toate acestea, dacă utilizatorii aveau deja un cont NNID, îl puteau utiliza pe acela.

Printre datele care au făcut obiectul scurgerii de informații se numără porecla, data nașterii, țara, regiunea, adresa de e-mail și sexul, scrie bitdefender.ro

Deocamdată, Nintendo a dezactivat temporar funcția de autentificare NNID și a dispus o resetare pentru toate conturile NNID și Nintendo în care s-ar fi putut efectua autentificări în mod ilicit. Compania a mai promis și că va trimite e-mail-uri tuturor utilizatorilor afectați și că va schimba parolele acestora cât de curând posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel