Youtube, setare nouă pentru utilizatori

YouTube
YouTube

Una din problemele aduse de pandemia COVID-19 este reducerea automată a setărilor de calitate video YouTube, Netflix, etc. Până acum, soluția a fost setarea manuală a rezoluției video, pentru fiecare clip rulat.

Inversând direcția anunțată în această primăvară, Google va oferi utilizatorilor posibilitatea de a seta un nivel de calitate video implicită pentru vizionarea pe YouTube, respectată apoi în măsura posibilităților tehnice oferite de conexiunea la internet.

Totuși, lucrurile nu sunt chiar atât de clare pe cât și-ar dori fanii cei mai experimentați. În loc de setarea imediată a rezoluției video preferate (ex. 1080p), YouTube va tenta utilizatorii cu patru niveluri predefinite de calitate: auto (rezoluția este ajustată dinamic în funcție de viteza conexiunii la interenet), Higher picture quality (va fi bifată rezoluția cea mai înaltă, chiar și cu riscul consumării accelerate a traficului de date disponibil pentru conexiune de internet mobil), Data saver (favorizează economisirea traficului de date, cu compromisul unei clarități reduse a imaginii) și Advanced. Abia cea din urmă permite alegerea unei rezoluții video preferată, aceasta urmând să fie folosită atunci când este disponibilă, chiar cu riscul întreruperii vizionării datorită conexiunii deficitare, scrie go4it.ro

Mai degrabă, principala noutate este faptul că modul de calitate „Auto” nu mai este bifat în mod implicit pentru fiecare clip video vizionat, YouTube revenind la strategia mai rezonabilă în care fiecare utilizator își poate alege „pe propria răspundere” nivelul de calitate preferat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel