Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Vremea la mare în perioada următoare. Florinela Georgescu (ANM), prognoza pentru litoralul românesc / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Florinela Georgescu, director prognoze la ANM, a spus cum va fi vremea pe litoral în perioada următoare.
 

Florinela Georgescu, directorul de prognoze al ANM, a spus, într-un interviu exclusiv pentru DC News, cum va fi vremea pe litoral în perioada următoare.

„Pentru cei care sunt sătui de instabilitatea atmosferică și de ploi, veștile sunt bune, pentru că în următoarea perioadă probabilitatea pentru ploaie este redusă cam peste tot prin țară. Litoralul poate avea o vreme bună.

Totuși, acest lucru nu este însă la fel de benefic pentru zonele în care nu a plouat la fel de mult, și anume Moldova. Moldova, estul Munteniei, Dobrogea continentală și zona litorală sunt zone în care a plouat destul de puțin în ultimele săptămâni și există riscul ca pe unele areale să intrăm în acea perioadă de secetă.

Există această tendință, clar conectată cu scenariile modificărilor climatice referitoare la zona geografică a țării noastre, ca distribuția precipitațiilor să nu fie uniformă, să fie perioade în creștere cu manifestări severe, dar per ansamblu, cantitățile de apă care se acumulează pe durata sezonului cald să fie din ce în ce mai reduse“, a explicat directorul de prognoze al ANM.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  România, cuprinsă de alerte meteorologice. Florinela Georgescu (ANM) explică fenomenul /video

Vremea pe litoral

„Pe litoral va fi vreme bună. Apa mării este și ea cu temperatura în creștere. Zilele trecute era deja între 24 și 26 de grade și e posibil să mai crească, deci e foarte bine.

Atenție, însă, la expunerea la soare, pentru că odată cu creșterea temperaturii și îmbunătățirea generală a aspectului vremii, crește și indicele radiației ultraviolete.Trebuie să ne ferim mai ales în orele amiezii. Putem urmări, de asemenea, pe siteul ANM, harta acestui indice al radiației UV“, a spus Florinela Georgescu, pentru DC News.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Motivul pentru care în București plouă uneori mai mult decât în zonele înconjurătoare. ANM, explicații privind efectul de „insulă de căldură“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel