VREMEA în weekend: RĂCIRE bruscă și PLOI de Florii. În București, temperatura maximă scade cu 15 grade peste noapte

foto pexels
foto pexels

Vremea se schimbă radical în acest weekend, în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

În București, sâmbătă sunt prognozate 23 de grade Celsius, chiar dacă cerul va fi parțial înnorat în cea mai mare parte a zilei. În noaptea de sâmbătă spre duminică, încep ploile în Capitală, care sunt prognozate pentru patru zile - de duminică până miercuri - și se răcește atât de mult, încât maxima zilei de Florii nu va depăși 8 grade Celsius. Și vântul se va intensifica față de ziua de sâmbătă (11 km/h). Duminică, viteza medie a vântului va fi în București de 31 km/h. 

Astăzi - vineri, 15 aprilie - ne bucurăm de o zi de primăvară în toată țara. În mare parte a țării, la ora 14:00, erau peste 20 de grade Celsius. Mai răcoare este pe litoral, unde temperatura nu depășește 16 grade, dar și-n Sulina: 12 grade Celsius. În București, Ploiești, Reșita, Timișoara, Suceava, Buzău, Brăila sunt, la această oră, 22 de grade Celsius. 23 de grade sunt în Călărași, cel mai cald din țară. 

Ploi de sâmbătă în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării

Sâmbătă, 16 aprilie, ploile pun stăpânire pe vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. Sudul, sud-estul și estul încă se mai bucură puțin de soare - dar cu nori. În sudul țării, vor fi 21-23 de grade Celsius, iar în zona de litoral la fel ca vineri, între 12 și 16 grade Celsius. În restul țării, maximele nu vor depăși 15 grade Celsius și va ploua. 

Vremea de Florii: ploi și răcire bruscă

Duminică, vremea va fi vreme urâtă în toată țara, va ploua în special în centru, sud, sud-est și în estul țării. Temperaturile maxime aici nu vor depăși 7-9 grade Celsius. Doar în vest, vor sări timid de 10 grade Celsius. 

Pentru săptămâna 18 - 25 aprilie, ANM anunță că ”valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane”. ”Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.” mai arată sursa citată. 

Citește și: Temperaturi de peste 30 de grade în APRILIE. ANM, informații complete despre vreme și precipitații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel