Vremea se încălzește și apoi vin iar ploile. Anunț de la meteorologi. Se întâmplă chiar în 15 august

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Vremea se încălzește ca apoi să avem iar ploi. 

”Pentru minivacanță, în general, veștile sunt bune din punct de vedere meteo, o vreme predominant frumoasă. Sâmbătă, de exemplu, doar în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, după-amiaza, vor fi averse slabe, posibil și descărcări electrice, urmând ca duminică și luni, peste zi, să nu mai avem parte de precipitații pe nicăieri, iar temperaturile cresc ușor.

Dacă sâmbătă încă vorbim de o vreme ușor răcoroasă, mai ales în orele dimineții, în mare parte din țară, duminică și luni temperaturile cresc. Duminică va fi o vreme călduroasă în partea de sud-sud-est, iar luni în majoritatea regiunilor.

Asta presupune la amiază temperaturi ușor peste 30 de grade, ușor mai răcoare să rămână în zonele depresionare și pe litoral, acolo maxime undeva între 27 și până în 30 de grade, 29 de grade, însă în noaptea de luni spre marți se va înnora în partea de sud a țării și pe alocuri va începe să plouă, urmând ca marți, de Sfântă Mărie, chiar de sărbătoare, apreciem să fie un cer temporar noros la nivelul țării și să avem parte de scurte perioade cu averse, descărcări electrice în partea de sud-vest și parțial de centru a teritoriului, dar și în zona Carpaților Meridionali, urmând ca temperaturile în aceste zone să scadă două-trei grade față de zilele anterioare, dar să rămână în jurul celor specifice acestei perioade.

Cei care se vor afla la mare vor avea parte de o vreme bună în minivacanță, cu 26-29 de grade în aer. Din păcate, apa mării încă se menține mai scăzută decât în mod normal, ar trebui să avem în această perioadă undeva pe la 24 de grade. Din păcate, apa mării continuă să aibe valori de 20-22 de grade, dar este posibil să mai crească cu un grad în zilele următoare.

Singura probabilitate de ploaie pentru litoral ar fi pe parcursul zilei de marți, când și vântul să prezinte intensificări, însă briza va rămâne activă în toate zilele, dar nu la viteze prea mari.

Pentru cei care se vor afla la munte, o vreme răcoroasă la început, dar după ce trecem de weekend, se mai încălzește și aici și vor avea nevoie de umbrele cei care, cum spuneam, pe parcursul zilei de marți, se vor afla în zona de munte, de Sfântă Mărie, mai ales în zona Carpaților Meridionali. Dar, pe ansamblu, pentru această minivacanță, veștile sunt totuși bune” a spus Mihai Timu, meteorolog ANM, conform Rador. 

Citește și: Nici în septembrie nu scăpăm de vremea foarte caldă. Prognoza meteo până în 11 septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel