Vitaminele care ne fac RĂU. Nu faceți asta!

Atenție în ce cantitate utilizați vitamine sau suplimente nutritive deoarece acestea pot face mai mult rău decât bine.

Vitaminele A, E şi C au efect antioxidant. Însă nu le luați în exces deoarece pot dăuna sănătăţii. Un studiu a arătat că beta-carotenul, vitamine E și vitamina A pot favoriza apariția deceselor. Mai mult, numeroase studii au arătat că vitamina C utilizată în doze de mari, de peste 2.000 de mg, poate creşte riscul de pietre la rinichi. 

Vitamina E a fost asociată cu diferite tipuri de cancer într-un studiu publicat în anul 2011. Utilizată în doze mari, vitamina E poate fi foarte dăunătoare. Un alt studiu din 2005 a relevat că doze mari de vitamina E prezintă un risc mare de deces. Prin urmare, căutați mai multă vitamina E prin a mânca spanac proaspăt.

Vitamina B3 (sau niacina) a fost promovată ca fiind benefică pentru tratarea a numeroase boli, de la Alzheimer la boli de inimă. Însă studiile recente au tras un semnal de alarmă și nu trebuie luată în exces.

Cu toate aceste studii, decenii de cercetare nu au reușit să găsească dovezi evidente conform cărora vitaminele și suplimentele nutritive fac un bine semnificativ, potrivit businessinsider.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel