Vin zile de caniculă în România. Elena Mateescu (ANM): Chiar și nopțile vor fi tropicale

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Invitată telefonic la România TV, Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în următoarele zile:

„Astăzi, mâine și poimâine, în special în partea de vest și sud-vest a țării, valul de căldură va fi unul persistent și vorbim și de disconfort termic în accentuare de la o zi la alta, luând în considerare creșterea temperaturilor maxime diurne, dar și a celor nocturne. Dacă astăzi am consemnat valori de 36 de grade Celsius în sudul țării, mâine vorbim de temperaturi care pot atinge 38 de grade Celsius la umbră, iar vineri e posibil să consemnăm cele mai ridicate valori din acest episod, 39-40 de grade Celsius în vestul și sud-vestul țării.

De asemenea, valorile minime pe parcursul nopții nu vor coborî sub 18-21 de grade Celsius, ceea ce înseamnă consemnarea nopților tropicale.

Până în această seară la ora 20 vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică pentru jumătatea estică a țării, unde ne mai așteptăm la averse torențiale care pot cumula, pe frecvențe scurte de timp, cantități de apă de 25-30 de litri pe metrul pătrat și, izolat, 40-60 de litri pe metrul pătrat. Chiar și în aceste condiții în care putem să avem aceste valori de precipitații, din păcate, fenomenul de secetă pedologică este unul sever și vorbim de secetă pedologică în cea mai mare parte a țării, acolo unde cantitățile de precipitații situează acest an agricol ca fiind cel mai secetos din istoria măsurătorilor meteorologice“, a spus, la România TV, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Un tânăr din Constanța s-a băgat în vitrina frigorifică a unui magazin pentru a scăpa de caniculă

Gest inedit făcut de un tânăr pentru a scăpa de caniculă. Acesta s-a băgat în frigiderul unui supermarket din Constanța, lângă sticlele de băuturi, pentru a se răcori. Imaginile cu tânărul aflat în vitrina frigorifică au devenit virale pe internet, transmite Realitatea Plus.

Tânărul, îmbrăcat doar în pantaloni scurți, s-a înghesuit în vitrina frigorifică a unui supermarket, în care erau depozitate băuturile răcoritoare. Din imaginile video apărute pe internet se poate vedea că acesta depune pic de efort pentru a intra în spațiul liber rămas, frigiderul fiind destul de mic pentru el. Cel mai probabil, tânărul nu a stat acolo decât câteva secunde pentru a se filma.

"Frigiderul meu nu răcește, ia să vedem.", a scris acesta în descrierea video-ului. Ulterior imaginile au fost preluate de presa locală și făcute publice (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel