Trebuie să ştiţi asta ca să alegeţi cea mai bună îngheţată

Nimic nu este mai bun vara decât o îngheţată delicioasă. Dar, înainte de a ne bucura de desertul preferat, trebuie să ştim ce să luăm. Vă prezentăm câteva elemente la care trebuie să fiţi atenţi atunci când vreţi să cumpăraţi o îngheţată. 

În momentul în care vrem să cumpărăm o îngheţată trebuie să fim atenţi la cantitatea de calorii, grăsimi şi zaharuri. Desertul preferat vara nu conţine vitamine şi minerale, deci nu este un desert sănătos. Ar trebui consumat doar ocazional, atunci când ne este foarte poftă. 

Este înghețata sănătoasă?

Dacă ne uităm la valoarea energetică, majoritatea produselor au între 250 și 350 kcal la 100 grame, o cantitate acceptabilă. Putem compara cu o porţie de fasole verde, care are în jur de 100 de kcal, sau cu o gogoaşă cu ciocolată, care are aproximativ 250 kcal.  

O bună parte din îngheţată conţine o cantitate mare de grăsimi. Grăsimea este un nutrient necesar în dieta noastră, totuși, avem tendința să o consumăm în cantități excesive și nu trebuie să uităm de aportul său caloric.

Foarte important este tipul de grăsime. Astfel, unele înghețate conțin grăsimi din lapte (cremă sau unt), care, nu ar trebui să constituie o problemă. Uleiul de cocos are un efect neutru din punct de vedere nutrițional. Desigur, se recomandă limitarea consumului acestor tipuri de grăsimi. Evitaţi îngheţata care conţine ulei de palmier.  

Fiţi foarte atenţi la cantitatea de zaharuri pe care o conţine îngheţata. 

Etichete: unele sunt mai clare, altele nu

Este important să verificăm eticheta pentru a ști ce să achiziționăm.

Există câteva aspecte care atrag atenția. Primul este legat de informaţiile referitoare la denumirea produsului sau lista ingredientelor. Există anumite tipuri de îngheţată a căror producători preferă să afişeze aceste informaţii în locuri mai puţin vizibile de către cumpărători. 

La unele produse, lista ingredientelor este trecută pe partea din spate a ambalajului, însă literele sunt foarte mici, există puţin spaţiu între cuvinte, textul în diferite limbi care nu sunt bine delimitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel