Tratamentul anti-COVID urmat de neurochirurgul Vlad Ciurea: Nu am avut o formă uşoară

Prof. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, renumit neurochirurg, a spus ce tratament a primit la spital, după ce s-a infectat co coronavirus.

"Nu am avut o formă uşoară. Am avut o formă medie spre severă. Când am avut testul pozitiv şi am simţit că starea mea nu este foarte bună, cu toate că aveam miros, aveam gust, mă orientam în casă, era totul în regulă, am decis să merg la spital. Acolo mi s-au introdus patru medicamente intravenos. Primul a fost antibioticul, al doilea a fost cortizonul de tip dexametazonă, al treilea a fost un antiviral, al patrulea a fost un antiinflamator. Plus fraxiparină care este antitrombotic şi care mi se făcea în peretele abdominal, subcutanat. În afară de acestea, vitamina C, vitamina D, protecţie gastrică. Acesta a fost tratamentul aproximativ o săptămână. (...) Iau şi acum vitamina D. Se recomanda în perioada de iarnă-primăvară vitamina C. Iau şi Zinc", a spus prof.dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

"Tratamentul nu îl stabilesc prietenii sau tu, ci specialiştii în domeniu. În clipa în care ai trecut prin această boală, să fii convins că rămâi cu unele fenomene restante, unele mici sechele: oboseală, puterea de lucru mult scăzută, memoria, atenţia scade", a mai spus Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel