Transplant pulmonar. Florian Bodog: în Italia și Ungaria

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat joi că a discutat zilele trecute cu miniştrii Sănătăţii din Italia şi Ungaria şi a afirmat că în momentul de faţă există "premizele" ca pacienţii români să fie trimişi în centrele de transplant din cele două ţări. 

Întrebat când va fi deschis Centrul de Transplant de la Spitalul "Sf. Maria", Florian Bodog a spus că acesta nu aparţine de Ministerul Sănătăţii. 

"Nu este un centru care aparţine de Ministerul Sănătăţii, o să vă rog să-i întrebaţi pe dânşii. Noi am creat absolut toate premizele. În afară de asta, vreau să vă anunţ că am avut o întâlnire cu doamna ministru al Sănătăţii din Italia, am abordat problema tratamentului pacienţilor români în centrul din Italia pentru transplant pulmonar şi domnia sa şi-a dat acordul. În acelaşi timp, am avut luni o întâlnire cu ministrul Sănătăţii din Ungaria şi am stabilit cu domnia sa un calendar de întâlniri pentru a avea acces şi la Centrul de Transplant pulmonar din Budapesta. Practic, am găsit încă două alternative pentru pacienţii români care au nevoie", a declarat ministrul Sănătăţii, prezent la conferinţa de presă organizată în deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni. 

Se stabilește calendarul 

Ulterior, ministrul a precizat că la Budapesta se află consilierul său personal Alexandru Rafila, care în aceste zile va avea contacte directe cu specialiştii de acolo în aşa fel încât să fie stabilit un calendar şi o metodă de colaborare. 

"Practic, ceea ce am spus şi spun din nou este că am avut întâlnire cu ministrul maghiar în cursul zilei de luni şi am discutat despre acest subiect, pe canale diplomatice noi deja am deschis aceste discuţii cu Centrul de Transplant din Budapestea. Domnul Rafila, care este consilierul meu personal, se găseşte la Budapesta şi în aceste zile va avea contacte directe cu specialiştii de acolo în aşa fel încât să putem să stabilim un calendar şi o metodă de colaborare. După cum ştiţi, România are semnat acord cu Eurotransplant pe perioadă nelimitată, după ce am avut timp de un an şi toată lumea discuta că este doar pe perioadă determinată. În acelaşi timp, în cursul zilei de ieri, în cursul întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Sănătăţii din Italia am discutat aceeaşi problemă. Practic, ne dorim să avem trei centre de transplant în care pacienţii noştri să poată fi trimişi şi în momentul de faţă avem premizele pentru cele două care lipseau - Italia şi Budapesta", a declarat ministrul, conform Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel