Tornadă în România, în județul Călărași. Paralelă cu dezastrul de la Făcăeni

Darius Muresan / 30 apr 2019 / 19:16 Salveaza PDF Comentarii

O tornadă s-a produs în cursul acestei zile în localitatea Drajna, județul Călărași.

Imaginile au amintit de una din cele mai violente tornade care s-au produs în România, în localitatea Făcăeni, județul Ialomnița, în august 2002. Atunci mai mulți copaci au fost puși la pâmânt, iar din păcate aceeași soartă au avut-o multe dintre casele localității. Ulterior, casele au fost reconstruite de către guvernul României.

În 2002, tornada a distrus peste 30 de case, dar și pădurea din partea de est a satului. Două persoane și-au pierdut viața în urma furiei naturii.

Făcăeni a fost prima localitate din România unde a fost filmată o tornadă. Aceeași localitate a fost lovită din nou de furia naturii, acum doi ani. 

"Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la braţul Borcea, şi o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia, şi a urcat încoace, spre sat şi ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci", povestea o localnică, acum doi ani, potrivit România TV.

Tornada care a lovit azi județul Călărași a avut și ea efecte negative. Chiar dacă nu s-a repetat dezastrul de la Făcăeni din 2002, din primele informații se pare că la Dragalina cel puțin 10 case au rămas fără acoperiș iar un autocar a fost răsturnat de furia naturii, fiind activat planul roșu. Prefectul a anunțat totodată că nu sunt pierderi de vieți omenești.

Citește și: Tornadă în Călăraşi - Video. Imagini de la faţa locului

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23