TOP CINEMA ''The Lion King'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Adaptarea live-action a peliculei clasice de animaţie Disney ''The Lion King'' s-a clasat pe primul loc în box-office-ul nord-american după acest weekend, cu încasări de 185 de milioane de dolari în cinematografele din America de Nord, potrivit cifrelor oferite de compania de specialitate Comscore, preluate de DPA. 

Specialiştii se aşteptau la încasări cuprinse între 150 şi 175 de milioane de dolari. Pe plan internaţional, pelicula a obţinut 269,4 milioane de dolari în acest weekend şi încasări totale de 531 de milioane până la această dată, 25,2 milioane din această sumă reprezentând încasări în urma proiecţiilor de tip IMAX. 

Pentru a povesti aventurile puiului de leu Simba, regizorul Jon Favreau a utilizat un procedeu inovator: scenele au fost filmate de o echipă tradiţională de operatori, dar în interiorul unui cadru de realitatea virtuală în 3D, cineastul apelând la o distribuţie de vedete precum Beyonce pentru a da voce personajelor, potrivit AFP.

Pelicula Spider-Man: Far From Home, al şaptelea episod din aventurile Omului-Păianjen, se află pe poziţia a doua în box-office, cu 21 de milioane de dolari încasări în acest weekend şi 319,6 milioane de dolari în trei săptămâni, potrivit companiei specializate Exhibitor Relations.

Filmul reia aventurile lui Spider-Man după finalul tragic din Avengers: Endgame. Peter Parker, eroul-adolescent care se ascunde sub masca Omului-Păianjen, porneşte într-o excursie în Europa alături de colegii săi de liceu, călătorie care se va dovedi plină de evenimente neprevăzute. 

Pe poziţia a treia se situează Toy Story 4, cu 14,6 milioane de dolari obţinute în trei zile şi 375,5 milioane de la premiera pe marile ecrane, la 20 iunie. 

Pelicula Crawl, în regia lui Français Alexandre Aja, maestru al filmelor de groază cunoscut pentru The Hills Have Eyes (2006), ocupă locul al patrulea, cu şase milioane de dolari încasări în acest weekend şi 23,8 milioane în total. 

Comedia Yesterday ocupă locul al cincilea, cu 5,1 milioane de dolari în trei zile şi 57, 6 milioane de dolari de la lansarea sa pe marile ecrane din America de Nord şi Canada.

Top 10 este completat de următoarele producţii: 

6 - Stuber: 4 milioane de dolari încasări în acest weekend şi 16,8 milioane în două săptămâni de la lansare

7 - Aladdin: 3,8 milioane de dolari în acest weekend şi 340 milioane în 9 săptămâni de la premieră

8 - Annabelle Comes Home: 2,7 milioane de dolari în acest weekend şi 66,5 în patru săptămâni de la lansare

9 - Midsommar: 1.6 milioane de dolari, 22,5 milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare

10 - The Secret Life of Pets 2: 1,5 milioane de dolari, 151,5 milioane de dolari în şapte săptămâni de la lansare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel