Toamna. Andreea Sava: patru lucruri pe care ar trebui să le facă toată lumea

Toamna
Toamna

Odată cu venirea toamnei, trebuie să ai grijă mai multă de organismul tău din cauza trecerilor de la frig la cald și invers. Andreea Sava, de la Antena 3, prezintă pe blogul personal câteva lucruri pe care ar trebui să le facă toată lumea.

1. Consumă fructe și legume de sezon

Asta este recomandarea pentru fiecare anotimp, de altfel, pentru că așa ai mai multă siguranță că acestea au cât mai puține chimicale. Toate fructele și legumele sunt surse excelente de vitamine și minerale dar toamna, în special, beneficiem de gutui și de struguri. O singură gutuie pe zi asigură tot aportul de vitamina C recomandat pentru un adult, plus magneziu, fier și potasiu.

Strugurii sunt bogați în vitaminele A, B1, B2, B6, C și K.

2. Fă o cură de vitamine și minerale cu suplimente nutritive

Ajută-ți sistemul imunitar cu vitaminele C, A, B1, B2, B6, dar și magneziu, fier, cupru, zinc și crom. Găsești la farmacie suficiente sortimente, ai de unde alege.

3. Ai grijă de sistemul osos și de articulații

În special femeile, care sunt predispuse la osteoporoză, dar și bărbații trebuie să facă o cură de calciu, tot sub formă de suplimente nutritive dar și pentru articulații. Găsiți, de asemenea, la farmacii mai multe variante. Veți simți imediat efectele, în sensul că vi se vor ameliora, până la dispariție, durerile articulare provocate de schimbările de vreme. Și nu trebuie să ajungeți până în faza durerilor ca să faceți asemenea cure. Prevenția este pentru oameni deștepți. 

Atenție, însă, suplimentele nutritive NU înlocuiesc alimentația. Tocmai: o completează. Deci trebuie, în continuare, să mâncați multe fructe și legume proaspete.

4. Rețeta murăturilor sănătoase

Tot toamna este sezonul murăturilor. Cel mai bine este să le puneți în saramură, nu în oțet, spune profesorul Mencinicopschi, pentru că-și păstrează mai bine calitățile nutritive: castraveți, varză, morcovi, pepeni. Varza, mai ales, își păstrează foarte bine compușii antioxidanți, antiinflamatori, hepatoprotectori (adică cei care protejează ficatul) și fibrele care favorizează digestia.

Conservarea în oțet, pe de altă parte, duce la pierderea valoarii nutritive, în primul rând pentru că implică fierbere, și cu cât fierberea este mai îndelungată și în mai mult lichid, cu atât își pierd mai mult vitaminele și mineralele, spune tot profesorul Mencinicopschi iar eu am încredere în competențele dumnealui în domeniu.

Mai multe detalii AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel