Tanc T-14 Armata, în pană în Piața Roșie. Incident înaintea paradei de 9 Mai

 

Rușii se pregătesc pentru parada de Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial, pe care o sărbătoresc pe 9 Mai. Vladimir Putin încearcă să folosească propagandistic festivitățile, pentru a păstra sprijinul populației, grav afectată de sancțiunile economice impuse de Occident, după invazia din Ucraina.

Un nou model de tanc, considerat cel mai puternic din lume, a intrat de câteva luni în producție. T-14 Armata urma să fie vedeta paradei din Piața Roșie, de 9 Mai.

Din păcate pentru pretențiile rusești, la repetiția de joi  un T-14 Armata s-a stricat și a rămas blocat în Piață, chiar în fața mausoleului lui Lenin, scrie The Telegraph.

Sergei Shoigu, ministrul Apărării, s-a dus personal lângă tanc pentru a afla de ce s-a oprit. Ulterior, un alt vehicol a remorcat tancul vedetă al Armatei lui Putin. T-14 nu a putut fi tractat, dar a reușit să repornească, părăsind Piața Roșie prin forțe proprii după ce comanda blindatului a fost preluată de Alexei Zharich, directorul adjunct al Uralvagonzavod, producătorul tancului. Acesta a dat vin ape emoțiile militarilor, care nu s-au obișnuit cu noul vehicol.

Rusia, cel mai mare număr de blindate, dar e surclasată de SUA la aviație

Presa rusă a fost informată că incidentul s-a produs din cauza erorii umane, nu din motive tehnice, iar antrenamentul tanchiștilor va continua.  

Rusia vrea să producă peste 2000 de tancuri T-14 în următorii cinci ani. În present, Moscova deține cel mai mare dispozitiv militar terestru pe plan mondial (tancuri, tunuri auto-propulsate, lansatoare de rachete), dar este surclasată de SUA, la capitolul aviație, în raport de 4:1, fără a mai aminti și capacitățile altor state NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel