Tanc T-14 Armata, în pană în Piața Roșie. Incident înaintea paradei de 9 Mai

DCNews Team / 07 mai 2015 / 19:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

 

Rușii se pregătesc pentru parada de Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial, pe care o sărbătoresc pe 9 Mai. Vladimir Putin încearcă să folosească propagandistic festivitățile, pentru a păstra sprijinul populației, grav afectată de sancțiunile economice impuse de Occident, după invazia din Ucraina.

Un nou model de tanc, considerat cel mai puternic din lume, a intrat de câteva luni în producție. T-14 Armata urma să fie vedeta paradei din Piața Roșie, de 9 Mai.

Din păcate pentru pretențiile rusești, la repetiția de joi  un T-14 Armata s-a stricat și a rămas blocat în Piață, chiar în fața mausoleului lui Lenin, scrie The Telegraph.

Sergei Shoigu, ministrul Apărării, s-a dus personal lângă tanc pentru a afla de ce s-a oprit. Ulterior, un alt vehicol a remorcat tancul vedetă al Armatei lui Putin. T-14 nu a putut fi tractat, dar a reușit să repornească, părăsind Piața Roșie prin forțe proprii după ce comanda blindatului a fost preluată de Alexei Zharich, directorul adjunct al Uralvagonzavod, producătorul tancului. Acesta a dat vin ape emoțiile militarilor, care nu s-au obișnuit cu noul vehicol.

Rusia, cel mai mare număr de blindate, dar e surclasată de SUA la aviație

Presa rusă a fost informată că incidentul s-a produs din cauza erorii umane, nu din motive tehnice, iar antrenamentul tanchiștilor va continua.  

Rusia vrea să producă peste 2000 de tancuri T-14 în următorii cinci ani. În present, Moscova deține cel mai mare dispozitiv militar terestru pe plan mondial (tancuri, tunuri auto-propulsate, lansatoare de rachete), dar este surclasată de SUA, la capitolul aviație, în raport de 4:1, fără a mai aminti și capacitățile altor state NATO.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26