"Taci și înghite", rețeta care i-a cucerit pe români. Cum se prepară

"Taci și înghite", rețeta. Preparatul "Taci și înghite" poate fi servit atât la prânz, cât și la cină, alături de un pahar de bere rece. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru "Taci și înghite"

250 de grame mălai

jumătate de litru de lapte

jumătate de litru de apă

4 ouă

50 de grame de unt

200 de grame de smântână

200 grame de telemea

200 de grame de cașcaval

6 bucăți de cârnați afumați

100 grame de slăninuță proaspătă

Cum se prepară "Taci și înghite"

 

"Taci și înghite", rețeta. "Se pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe.

"Taci și înghite", rețeta. Lăsăm să fiarbă câteva minute la foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata, se încorporează și smântâna", explică Doina Popescu din Târgu-Jiu, potrivit Agerpres.ro.

"Taci și înghite", rețeta. Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.

"Taci și înghite", rețeta. "Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit", explică Doina Popescu. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel