Stai departe de cei care se victimizează şi se plâng încontinuu! Nici nu ştii cât de periculos este să asculţi problemele altora!

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cu toţii avem acei prieteni "smiorcăiţi" care se plâng din orice şi în orice moment. E bine, moral şi omeneşte să-i ascultăm pe alţii atunci când vin la noi cu probleme şi ne roagă să le dăm un sfat, însă aceia care o fac în mod constant şi se vaită încontinuu nu fac altceva decât să ne încarce cu energie negativă, să ne contamineze cu vibraţia lor joasă şi, în final, să ne îmbolnăvească.

Fiecare din noi știe pe cineva care întotdeauna se plânge, când orice conversație cu el se rezumă doar la problemele lui. Astfel de persoane întotdeauna au probleme cu munca, cu viața personală, cu câinele sau cu vecinii. Te gândești, ce poate fi rău în faptul că asculți încă o poveste lungă despre problemele altora? Este deprimant, dar buna educație nu îți permite să refuzi să îi asculți pe alții. Ei bine, ar trebui să ştii că acest lucru este foarte dăunător pentru sănătatea ta psihică şi fizică.

De ce nu trebuie să asculți cum ți se plâng alţii?

Există o lege nescrisă care ne guvernează vieţile: ce dai aia primeşti, ce gândeşti aia atragi! Universul transformă orice problemă mică în una reală și cu adevărat serioasă. Odată ce începi să te plângi, Universul îți va da încontinuu motive să o faci.

Potrivit lifedeeper.ru, iată cum "văicărelile" unora ne pot afecta, realmente:

Pierderea energiei

Ai observat cum te simți foarte obosit după ce ai avut o conversație cu o persoană negativistă? Plângerile altora te storc de puteri. Ele atrag energie negativă nu doar față de persoana care se plânge, dar și față de cel care ascultă.

O manipulare "ieftină"

Cel mai des, cel care se plânge face asta cu un anumit scop. El speră că tu te vei simți vinovat și incomod pentru succesele tale, ca ulterior să îi oferi susținere și ajutor în defavoarea ta.

Deteriorarea stării emoționale

Psihicului nostru îi este greu să facă față fluxului de energie negativă. Începem să ne simțim vinovați, să avem gânduri negative, să ne simțim epuizați fizic și psihic.

Schimbarea atitudinii față de viață

Chiar dacă ești un optimist incurabil, probleme altora cu siguranță te vor afecta și pe tine. Vei începe să vezi lumea în nuanțe de gri și cu timpul vei înceta să mai observi lucrurile frumoase care te înconjoară.

Ce trebuie să faci?

Trebuie să pui piciorul în prag, să nu mai fii întotdeauna amabil decât în situaţiile în care chiar crezi că merită să investeşti din timpul şi din energia ta și să înveți să ignori persoanele negativiste din jurul tău. În acest sens, încearcă să limitezi interacțiunea cu o persoană care încontinuu se plânge. Conștientizează că nu ești responsabil pentru probleme altora, motivul și soluția problemei sunt în mâinile celui care se plânge, nu depind de tine! Nu arăta slăbiciune. Vei fi "prada perfectă" dacă te arăţi vulnerabil şi nu vei mai scăpa de "plângăcioşi"! Vor veni la tine încontinuu cu problemele lor de zi cu zi, te vor căuta mereu şi îţi vor da peste cap programul şi ritmul de viaţă. Nu în ultimul rând, stabilește-ți granițele personale şi învață să spui nu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel