Spitalul judeţean Piatra Neamţ, celebru la nivel naţional. A schimbat mai mulţi directori în 2020

Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a luat foc în această seară. Spitalul este cunoscut la nivelul naţional pentru că de la începutul pandemiei a schimbat de mai multe ori conducerea. 

Actualul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este juristul Lucian Micu, fost primar al municipiului Roman, declarat incompatibil de ANI. Anterior, manager fusese actualul director medical al instituţiei, dr. Silviu Verzea, care a demisionat în urma unor imagini revoltătoare apărute în spaţiul public, cu pacienţi ţinuţi în curtea spitalului ore în şir, în frig, în aşteptarea testelor COVID-19. 

Celebră este şi numirea unui patron de firmă de pompe funebre la conducerea spitalului, de către Guvernul PNL. Marius Ghineţ a fost, însă, înlocuit rapid de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, cu Silviu Verzea. 

În iulie 2020, Spitalul Judeţean Piatra Neamţ se redeschisese pentru pacienţii non-COVID, după ce în starea de urgenţă şi în primele luni de stare de alertă a funcţionat exclusiv pentru cei care care se infectau cu SARS-COV2. 

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, secţia ATI a spitalului a fost mistuită de flăcări. Din primele informaţii, se pare că sunt 7 victime. 

Manageri pentru patru zile sau o săptămână

La Spitalul Judeţean Neamţ, directorii numiţi fie de PSD, adică de Ionel Arsene,fie de PNL, în perioada stării de urgenţă, au avut mandate foarte scurte, chiar de câteva zile. Până pe 18 decembrie 2019, director a fost economistul Codruţ Munteanu, de pe 19 decembrie 2019 până pe 17 martie 2020 chirurgul Alexandru Juncu, iar pe 17 martie a urmat Toader Mocanu, fost prefect şi senator de Neamţ.

Pe 3 aprilie, era desemnat doctorul Florin Apostoaie, fost director al Spitalului Târgu Neamţ, numit în locul lui Mocanu, care-şi dăduse demisia din motive de sănătate, iar pe 10 aprilie Apostoaie era revocat, funcţia revenindu-i epidemiologului Daniela Marcoci, care preciza că va fi director doar pe perioada stării de urgenţă.

Pe 17 mai, Marius Ghineţ era instalat ca manager al spitalului, lucru care l-a făcut „vedetă“ în ţară, deoarece avea o firmă de pompe funebre, dar a rezistat doar patru zile, fiind demis, pe 20 mai, de către Ionel Arsene. A urmat medicul Silviu Verzea, iar din 28 octombrie managerul spitalului este Lucian Micu.

Numirea lui Marius Ghineţ, care pe lângă afacerea privată era şi director la o companie a Primăriei Piatra Neamţ, care se ocupa şi de asfaltări, a stârnit ample comentarii în mediile politice şi nu numai. Controversata decizie a aparţinut conducerii PNL Neamţ, a fost avizată de Ministerul Sănătăţii şi de la instalare reacţiile au curs necontenit, unele pro, altele contra, conform Adevărul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel