Serviciile secrete din SUA au dezvăluit planul lui Putin de a invada Ucraina: atacuri aeriene asupra infrastructurii-cheie și înconjurarea Kievului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Serviciile secrete americane spun că Federația Rusă ar putea începe invazia cu atacuri aeriene asupra infrastructurii militare-cheie a Ucrainei și apoi ar urma să avanseze terestru până la înconjurarea Kievului.

Cele mai recente informații americane indică faptul că Rusia continuă să-și consolideze forțele în jurul Ucrainei în pregătirea pentru o posibilă acțiune militară în această săptămână, a declarat pentru CNN un înalt oficial american care are informații din zona serviciilor secrete.

SUA consideră că acțiunea militară a Rusiei va începe cu atacuri aeriene și cu rachete asupra infrastructurii militare-cheie, inclusiv aerodromurile, apărarea aeriană și sistemele de avertizare timpurie.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat duminică pentru CNN că „dacă Rusia invadează Ucraina, probabil va începe cu o ploaie semnificativă de rachete și atacuri cu bombă”.

CITEȘTE ȘI   -  Război Rusia-Ucraina, cost economic sever, cost umanitar devastator. Cinci scenarii pentru ce urmează

Cum va decurge posibila invadare a Ucrainei

Ulterior, Rusia va viza invadarea Ucrainei din mai multe puncte din est și nord, inclusiv înconjurarea Kievului în termen de una sau două zile de la începerea acțiunii militare.

Atacul aerian „ar fi urmat apoi de un atac al unei forțe terestre care va trece granița în forță, iar civilii nevinovați ar putea fi prinși în focul încrucișat sau prinși în locuri din care nu s-ar putea mișca”, a adăugat Sullivan.

De asemenea, SUA consideră că Rusia ar putea încerca un așa-numit atac cu „steagul fals” înainte de acțiunea militară, în încercarea de a crea o justificare pentru o invazie ulterioară. Oficialii americani au discutat despre posibilități, inclusiv ca Rusia să organizeze un atac asupra propriilor forțe pe care Moscova l-ar pune apoi pe seama armatei ucrainene.

Oficialii militari avertizează că strategiile Rusiei s-ar putea schimba și Putin ar putea decide să nu atace. Cu toate acestea, Rusia are capabilitățile și forțele în vigoare pentru a iniția acțiuni pe scară largă în zilele următoare, conform CNN.

CITEȘTE ȘI   -  Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, mesaj pentru Putin: Vom răspunde cu fermitate!

Ucraina ar putea renunța la aderarea la NATO pentru a evita războiul

Ucraina ar putea renunța la aderarea la NATO pentru a evita războiul cu Rusia, a declarat ambasadorul țării în Marea Britanie, ceea ce ar echivala cu o concesie majoră către Moscova, ca răspuns la acumularea de trupe rusești la granițele sale.

Ambasadorul Vadym Prystaiko a declarat pentru BBC că Ucraina este dispusă să fie „flexibilă” în ceea ce privește obiectivul său de a se alătura NATO, o mișcare pe care președintele Vladimir Putin o consideră declanșatoare de război.

„Am putea, dacă suntem amenințați și șantajați, să renunțăm la acest lucru”, a spus Prystaiko, când a fost întrebat dacă Kievul și-ar putea schimba poziția cu privire la aderarea la NATO (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel