Se schimbă vremea: Scăpăm de instabilitate, dăm de caniculă. Temperaturi de până la 37 de grade la umbră

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vremea se schimbă și temperaturile vor urca până la 37 de grade la umbră. 

Meteorologul Mihai Huștiu a declarat la Digi24 că de astăzi instabilitatea atmosferică se va diminua, ploile se restrâng.

E posibil ca în est, centru, sud-est să mai fie averse și descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei. Cantități mai însemnate de precipitații vor mai fi în Dobrogea, partea subcarpatică și la munte. Temperaturile vor avea tendința de creștere.

Astăzi, vor fi până la 33 grade celsius la câmpie, în sud, iar disconfortul termic se instalează începând de după-amiază, a spus meteorologul.

Marți, vremea va fi izolat caniculară în Lunca Dunării și Bărăgan, iar maximele termice vor ajunge la 35 grade Celsius.

Miercuri și joi vremea va fi caniculară în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei și Dobrogea, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile vor ajunge la 36 - 37 de grade la umbră. La temperaturile caniculare se adaugă accentuarea instabilității.

De miercuri, ploile se vor extinde dinspre vest și vor fi manifestări serioase de instabilitate atmosferică. Vorbim de caniculă în sud-est și, respectiv, de ploi torențiale, furtuni violente de miercuri în jumătatea de vest a țării, a adăugat meteorologul, conform sursei citate. 

Vremea pe o lună

ANM, prognoza meteo. Vremea 3 - 10 iulie

Regimul termic se va situa peste cel obișnuit pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, nordice și centrale, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiat de cel normal.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud- vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

ANM, prognoza meteo. Vremea 10 - 17 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel