S-a produs cel mai important eveniment de la aselenizare

Voyager-1
Voyager-1

PREMIERĂ. Sonda spaţială Voyager 1 a ieşit în afara sistemului nostru solar. Este primul obiect construit de om care ajunge în spațiul interstelar. Sonda este atât de departe de Pământ, încât un semnal radio transmis de Voyager ajunge pe Terra abia în 17 ore.

„Am sperat că acest moment important va avea loc încă de la începerea acestui proiect, în urmă cu 40 de ani“, a declarat profesorul Ed Stone, cercetătorul-şef al echipei care se ocupă de Voyager 1. „Din punct de vedere ştiinţific Voyager 1 are o valoare inestimabilă, dar acum vorbim şi despre un moment istoric comparabil cu înconjurul Pământului lui Magellan sau cu aselenizarea lui Armstrong!“, a completat acesta.

Totul a început în 1977

Voyager 1 a fost lansată de agenţia spaţială americană NASA la 5 septembrie 1977 şi a ajuns în apropierea planetelor Saturn şi Jupiter, fiind prima sondă spaţială care a transmis imagini cu sateliţii acestor planete. În anul 2007, Voyager 1 câştiga deja titlul de cel mai îndepărtat obiect construit de oameni din sistemul solar. Acum e la circa 19 miliarde de kilometri de Pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel