Rușii fac coadă să vadă filmul „Barbie”, în ciuda sancțiunilor. Tinerii care merg la ecranizări se răzvrătesc și împotriva regimului condus de Putin

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Oficial, filmul Barbie nu se difuzează în Rusia, dar neoficial... rușii au găsit modalități pentru a vedea cea importantă ecranizare pentru pop-culture, de anul acesta.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, o serie de studiouri de la Hollywood au încetat să-și mai lanseze filmele în Rusia. Dar copii neautorizate ajung să fie chiar și dublate în rusă, apoi rulate la cinematografe, notează BBC

Pentru a evita problemele de licențiere, unele cinematografe vând bilete pentru scurtmetraje din Rusia, deși rulează lungmetrajul Barbie.

Nici Ministerul Culturii din Rusia nu este încântat de această găselniță. Luna trecută, Kremlinul a concluzionat că filmul Barbie „nu se află în concordanță cu scopurile și obiectivele stabilite de președintele nostru pentru păstrarea și întărirea valorilor morale, spirituale și tradiționale rusești”.

Rușii care merg la filmul Barbie se răzvrătesc și împotriva regimului de la Moscova

Mai multe persoane intervievate de BBC, într-un mall din Rusia, nu sunt de acord cu linia Kremlinului.

„Oamenii ar trebui să aibă dreptul să aleagă ce vor să vizioneze”, a spus Karina. „Cred că este bine că cinematografele rusești sunt capabile să ne prezinte aceste filme”.

„Este vorba de a fi deschis la minte cu privire la culturile altor oameni”, spune Alyona. „Chiar dacă nu ești de acord cu standardele altora, tot e grozav dacă poți să le urmărești.”

Dar parlamentarul rus Maria Butina crede că Barbie nu are nimic grozav - nici păpușa, dar nici filmul.

„Am probleme cu Barbie ca formă feminină”, a declarat ea pentru BBC. „Unele fete – mai ales în adolescență – încearcă să fie ca o fată Barbie și își epuizează trupurile”.

Butina adaugă că filmul nu a primit licență pentru a apărea în cinematografele rusești.

"Nu încălcați legea! Am depus mai multe cereri către cinematografe, întrebând pe ce bază difuzează filmul", a mai declarat ea.

Jurnalistul BBC, Steve Rosenberg, i-a replicat apoi Mariei Butina:

„Vorbiți despre importanța respectării legii, dar Rusia a invadat Ucraina. Organizația Națiunilor Unite spune că a fost o încălcare completă a dreptului internațional”.

„Rusia salvează Ucraina”, a răspuns ea, „și salvează Donbasul”.

Kremlinul întărește arsenalul propagandistic împotriva Occidentului

Pe fondul confruntării tot mai mari cu Europa și SUA, autoritățile ruse par tot mai hotărâte să-i întoarcă pe ruși împotriva Occidentului.

De dimineața până seara, televiziunea de stat ruse le spune telespectatorilor că liderii occidentali sunt gata să distrugă Rusia. Noul manual de istorie modernă pentru elevii ruși de liceu (obligatoriu pentru utilizare) susține că scopul Occidentului este „de a dezmembra Rusia și a prelua controlul asupra resurselor ei naturale”.

Se afirmă că „în anii 1990, în locul valorilor noastre culturale tradiționale precum binele, dreptatea, colectivismul, caritatea și sacrificiul de sine, sub influența propagandei occidentale a fost forțat un sentiment de individualism, împreună cu ideea că oamenii nu poartă nicio responsabilitate pentru societate”.

Manualul îi încurajează pe elevii ruși de clasa a XI-a să „înmulțească gloria și puterea Patriei”.

Cu alte cuvinte, Kremlinul le spune tinerilor ruși că patria (nu Barbie Land) are nevoie de ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel