Revocare Kovesi. Ludovic Orban anunță decizia lui Iohannis

orban
orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns, duminică, la Braşov, unei întrebări referitoare la decizia lui Klaus Iohannis privind revocarea șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Anunţul care va fi făcut de preşedintele Iohannis pe acest subiect va reprezinta 'cronica unei decizii deja cunoscute', spune Orban.

O va anunţa domnul preşedinte, e cronica unei decizii care este deja cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului şef al DNA şi noi considerăm că nu există nici un temei serios pentru acest demers, a subliniat preşedintele PNL.

Comentând posibilitatea ca decizia preşedintelui să fie atacată la CCR, în cazul în care şefa DNA va rămâne în funcţie, Orban a afirmat: Şi dacă atacă ce? Toată lumea ştie că PSD are un singur obiectiv: să pună botniţă procurorilor ca să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut şi le fac.

Ludovic Orban a adăugat că PNL susţine independenţa justiţiei şi derularea unei campanii anticorupţie fără abuzuri. Această campanie anticorupţie este necesară pentru că se vede cu ochiul liber că la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea, a mai spus preşedintele PNL. 

Orban a fost scos din cursa electorală în 2016 de procurorii DNA, pentru fapte de corupție, aceștia cerând pedeapsa cu închisoare chiar și după ce a fost achitat în prima instanță. Orban a devenit un susținător al conducerii DNA, ba chiar a și manifestat în Piața Victoriei pentru Justiție, înainte de a fi achitat definitiv de Înalta Curte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel