Registrului Zilierilor, proiect. Asistații social ar putea obține venituri suplimentare

Deputatul liberal de Alba Florin Roman a iniţiat un proiect prin care persoanele care beneficiază de ajutor social ar putea câştiga venituri suplimentare lucrând ca zilieri.

Cei care refuză înscrierea în Registrul Zilierilor întocmit în acest sens de către primării vor pierde venitul minim garantat.

"În calitate de deputat PNL, am iniţiat şi depus o nouă propunere legislativă prin care vin în sprijinul întreprinzătorilor prin asigurarea de forţă de muncă, dar şi a persoanelor care beneficiază de ajutor social, în sensul în care le vom deschide oportunitatea de a câştiga venituri suplimentare lucrând ca zilieri", a anunţat Florin Roman printr-un comunicat transmis, marţi, Agerpres.

Liberalul consideră că actualul cadru legislativ trebuie îmbunătăţit în aşa fel încât să fie create premisele creşterii nivelului de trai pentru toţi cetăţenii, inclusiv pentru cei care beneficiază de ajutor social. "Totodată, prin acest proiect venim şi în sprijinul persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, dar şi întreprinderilor individuale sau familiale care se confruntă în momentul de faţă cu dificultăţi în asigurarea forţei de muncă necesare", a apreciat, potrivit sursei citate, parlamentarul de Alba.

Conform statisticilor de pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale citate de deputatul Florin Roman, la nivelul lunii august 2018 erau aproximativ 200.000 de beneficiari de ajutor social.

Registrul Zilierilor

"Mecanismul prin care venim în sprijinul acestor persoane este unul simplu. Astfel, prin acest proiect instituim obligaţia pentru primari de a întocmi Registrul Zilierilor, dar şi ca persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social să se înscrie în Registrul Zilierilor în termen de 10 zile de la data emiterii dispoziţiei de acordare a venitului minim garantat de către primar. Trebuie specificat, însă, faptul că beneficiarii care refuză înscrierea în Registrul Zilierilor sau participarea la activităţile prevăzute în acesta pierd dreptul la ajutor social", a explicat Florin Roman.

El a adăugat că, în schimb, aceştia vor putea lucra ca zilieri, dar nu vor mai fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

"Considerăm că modificările sunt necesare, deoarece acestea lărgesc sfera de activităţi în care beneficiarii de ajutor social pot activa ca zilieri, oferindu-li-se posibilitatea de a câştiga mai mulţi bani lunar, dar şi scăderea orelor lucrate din totalul orelor pe care beneficiarul trebuie să le presteze în interes local", a conchis deputatul PNL Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel