Război în PC- Stenograme. Daniel Constantin: mă văd cu o firmă de marketing. Piedone: suntem pe făraș

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este pe cale să piardă conducerea Partidului Conservator. Conform unei stenograme a ședinței de Birou Politic a PC, din 25 noiembrie, în interiorul formațiunii se dezvoltă un curent contestatar, mai mulți membri ai partidului cerând o schimbare la vârf. Cele mai multe șanse să preia șefia PC le are Cristian Popescu-Piedone, primarul de la sectorul 4.

Liderii PC au analizat în 25 noiembrie situația politică și perspectivele partidului, după ce candidatul PSD a pierdut alegerile prezidențiale. Deficitul de imagine după alegerea lui Iohannis și erodarea inerentă guvernării, ca și dependența de PSD, au crescut temerile conservatorilor. În special reprezentanții PC din administrația locală susțin că partidul poate să se afirme și nu trebuie să stea "la remorca PSD".

Piedone vrea Congres în ianuarie

Popescu Piedone, cel mai reprezentativ primar PC a fost tranșant. Piedone a cerut un Congres Național în ianuarie sau cel mai târziu în februarie. Congresul poate schimba conducerea, deci această solicitare reprezintă un atac direct la liderul formațiunii, Daniel Constantin.
"E groasă, a spus Piedone în ședința BP. Daca nu incepem construcția de jos, nu rezolvăm nimic. Vă propun in ianuarie - februarie un Congres Extraordinar. Să vedem ce face acest partid. Trebuie resuscitat.Eu la primărie in consiliu am avut 6 consilieri, acum am 14. Fiecare trebuie să-și consolideze cetatea. Trebuie să vedem: putem merge așa mai departe?" se noteză în stenograma ședinței.

Constantin poate pleca la PSD

Daniel Constantin a pus totul pe o problemă de imagine, care poate fi rezolvată prin tehnici de marketing. " La 9, diseară, mă văd cu o firmă de marketing. Să ne rebrenduim.
Respect toate părerile.Toți vrem progres. După 2016 îmi inchei mandatul de președinte", a replicat Constantin. Președintele PC a propus un Consiliu National în primavară, cel mai probabil în luna- martie.
Consiliul Național nu poate schimba conducerea, mandatul lui Constantin urmând să se încheie în 2016.

Membri de vârf PC cred că Piedone ar ajuta la relansarea PC, ca formațiune mai bine conturată, cu șanse de a face performanțe la locale și apoi la parlamentare. În cazul în care ar avea loc o schimbare a președinteluii PC, ei spun că Daniel Constantin s-ar putea "refugia" la PSD, data fiiind buna colaborare cu Victor Ponta în Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel