Rafila: Puține șanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acțiune a Ministerului Sănătății, să rezolve situația

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici, anunță deputatul Alexandru Rafila.

„Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moțiunea simplă pe Sănătate își demonstrează valabilitatea și trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistența medicală și siguranța pacienților. Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienții dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă. În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătății de a monitoriza și de a asigura siguranța pacienților internați în secțiile de terapie intensivă și de asistență medicală dedicate pacienților COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor. Sunt puține șanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acțiune a Ministerului Sănătății, să rezolve această situație”, spune Alexandru Rafila.

Deputatul social-democrat precizează că proiectul de buget nu are în vedere asigurarea accesului la servicii medicale prin demararea construcției centrelor medicale de asistență comunitară.

„Deși ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural și 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici. Sumele solicitate pentru modernizarea și dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condițiilor de asistență medicală și de siguranță a pacienților. Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiții decente și sigure. Nu doar de vorbe goale și declarații sforăitoare”, a mai transmis Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel