PSD și UNPR și-au unit forțele pentru un București mai verde

Organizațiile municipale ale PSD și UNPR au semnat, joi,  în parcul Bazilescu, protocolul pentru constituirea Alianțelor electorale PSD+UNPR, atât la nivelul Capitalei, cât și al celor 6 sectoare. 

Potrivit acestui document, cele două partide vor depune liste comune de candidați pentru consiliile locale ale sectoarelor și pentru consiliul general și vor susține candidați unici pentru posturile de primar general și primar de sector.

Decizia semnării acestui protocol s-a bazat pe o analiză serioasă, care însă viza nu oportunitatea unui parteneriat între cele două formațiuni, care nu a fost pus niciun moment la îndoială, ci găsirea celei mai bune variante prin care acestea să-și maximizeze șansele de a putea forma majorități în consiliile locale.

Toți cei șapte candidați pentru primăriile de sector și pentru primăria generală sunt propuși de PSD, dar așa cum a subliniat și dl Valeriu Steriu, președintele UNPR, care asigură și conducerea interimară a organizației București, administrația publică locală nu se rezumă la primari, consilierii locali și generali având un rol foarte important. „UNPR va propune pentru consiliile locale oameni de foarte bună calitate, profesioniști, care vor contribui la punerea în practică a programului de guvernare locală pe care îl prezentăm, împreună cu colegii de la PSD, bucureștenilor. Am mai câștigat campanii împreună, o vom câștiga și pe aceasta", a conchis liderul UNPR.

Alegerea parcului Bazilescu drept locație pentru acest eveniment nu a fost întâmplătoare, cele două partide dorind să dea prin aceasta un semnal clar că sunt preocupate de problema spațiilor verzi, capitol la care Bucureștiul, cu puțin peste 23 de metri pătrați pe cap de locuitor, este deficitar atât în raport cu limita inferioară impusă de Uniunea Europeană, de 26 de metri pătrați, cât mai ales alte capitale europene, precum Viena, Dublin sau Berlin, care înregistrează valori de 10 ori mai mari.

„Toate aceste cifre ascund o realitate: mulţi dintre copiii din Bucureşti nu au unde să se joace. Multe dintre tinerele familii trebuie să piardă ore în trafic pentru a ajunge la un parc. Aceste cifre înseamnă mai multă poluare, înseamnă boli respiratorii, înseamnă probleme de sănătate. Soluţiile pot veni doar de la un primar gospodar, energic care are grijă ca proiectele concrete să fie duse la bun sfârşit. Unul dintre primele lucruri pe care le voi face ca primar general este să mă asigur că peste câteva luni, nu peste 4 ani, toate familiile din Bucureşti vor beneficia de mai multe spaţii verzi şi de mai multe locuri de joacă la nivel de cartiere", a declarat Gabriela Firea, președinte interimar al PSD București și candidat pentru funcția de primar general din partea Alianței electorale PSD+UNPR.

După momentul oficial al semnării protocolului, cei șapte candidați au făcut o scurtă plimbare în parc, în timpul căreia au intrat în dialog cu oamenii prezenți, ocazie cu care au aflat că una dintre nemulțumirile acestora este legată de starea deplorabilă în care se află teatrul de vară Bazilescu, care a fost trecut recent de la Ministerul Culturii la Primăria Generală iar aceasta l-a cedat Primăriei sectorului 1, în al cărui buget se vor găsi resurse pentru readucerea acestuia în circuitul cultural bucureștean. „Acest teatru este un foarte bun exemplu de cum guvernul nu se poate ocupa de lucruri mici pentru țară dar foarte importante la nivel local. Avem în sectorul 3 cinematograful Gloria, care a intrat în urmă cu un an în patrimoniul sectorul 3 și care a fost complet renovat, iar în curând va fi redeschis pentru public. De aceea, e nevoie, de multe ori, să se așeze la aceeași masă primarul general, primarii de sector și reprezentanții ministerelor, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru problemele omenilor", a punctat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel