Produsele nesănătoase de post din comerț. Nutriționistul Adina Rusu: Ce trebuie să apară pe lista de ingrediente

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Nutriționistul Adina Rusu a atras atenția asupra anumitor produse din comerț care nu sunt tocmai sănătose. Ce recomandă, în cazul în care oamenii le aleg totuși.

Nutriționistul Adina Rusu atrage atenția asupra batoanelor proteice și înlocuitoarelor vegane de carne pot care pot avea în compoziţie atât grăsimi nesănătoase (ulei de palmier sau de cocos), cât şi zahăr, în multe cazuri având adăugată o proteină izolată din plante, fără ceilalţi nutrienţi care se găseau în planta din care a fost extrasă proteina.

"Dacă totuși optăm pentru astfel de produse de post, trebuie să le alegem pe cele care nu conţin ulei de cocos sau de palmier, zahăr sau sare în cantitate mare, pentru alimente a căror listă de ingrediente începe cu surse vegetale de proteine cum ar fi fasolea, lintea, năutul sau soia şi nu doar cu extracte proteice din aceste plante. Astfel, pentru a obţine beneficii maxime în urma postului, nu doar pentru minte şi spirit, ci şi pentru organismul nostru, trebuie să consumăm cât mai multe alimente integrale, cât mai diversificate, să evităm produsele ultra-procesate şi să avem o cât mai bună organizare a meselor pe tot parcursul zilei", a a spus Adina Rusu, potrivit Agerpres.

Vezi și: Cum să nu ne îngrășăm în Post. Nutriţionistul Adina Rusu: Este foarte important! Poate duce la creşterea apetitului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel