PNL, o singură țintă. Chirieac: E greu să îi explici lui Orban asta

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Bogdan Chirieac a criticat dur strategia Partidului Național Liberal care se focusează pe un singur obiectiv. 

Bogdan Chirieac a declarat, luni, la Antrena 3 că Partidul Național Liberal greșește profund odată cu stabilirea ca obiectiv principal înlăturarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. Analistul susține că partidul istoric are un electorat care are cu totul alte pretenții. 

Citește și: Pleșoianu ridiculizează un membru PNL: A pus punctul pe G

 Nu trebuie să ne mai mirăm că PNL va lua mai puține voturi decât USR-PLUS

"Răspunsul este simplu. Neavând un program alternativ, neavând soluții, te năpustești asupra unei persoane. În cazul USR și PLUS au un program politic mai dur și anume Dragnea la pușcărie și văd că au și adepți oameni care spun să se găsească câteva gloanțe ca să rezolvăm problema, sau bombe prin studiouri de televiziune. Partidul Național Liberal se află într-o mare eroare, fiindcă PNL, partidul care a contribuit esențial la Marea Unire de acum 100 de ani, are în mod normal alternative, are program politic, dar câtă vreme un lider din acesta accidental, care face atât de mult rău partidului, se năpustește și spune că prioritatea nostră este să îl dăm pe Dragnea jos de la Camera Deputaților, sigur că nu trebuie să ne mai mirăm că PNL va lua mai puține voturi decât USR-PLUS la europarlamentare. Cu siguranță așa va fi, mai ales că din acest punct de vedere, pentru electoratul extremist, mesajul USR-PLUS este mai puternic decât cel al PNL-ului. Numai că PNL-ul, pe de altă parte, îi pierde și se duc în ALDE și chiar către PSD pe cei raționali", a spus analistul.

Îl ridică enorm pe Dragnea

"PNL are un electorat rațional, educat, care nu poate fi de acord că asta e ținta ta, poate forțarea cu orice preț a demarării programului de infrastructură, autostrăzile care să lege provinciile istorice ale României sau o chestiune de politică externă cum ar fi mutarea Ambasadei României la Ierusalim, ori aici domnul Orban s-a evidențiat cu plângeri penale la adresa prim-ministrului. Deci în loc să vii cu programe demne de Partidul Național Liberal, că ăsta e partid nu e adunătură de gangsteri cum era un alt partid pe care l-a ingestat PNL-ul, nu e adunătură de inși de pe străzi, Partidul Național Liberal are intelectuali de marcă, și dacă tu vii cu această chestiune, prioritate zero e să îl înlăturăm pe Dragnea de la Camera Deputaților, sigur te cobor și fără să vrei, dar e greu să îi explici domnului Orban asta, îl ridică enorm pe Dragnea. Păi dacă un întreg partid de opoziție are ca obiectiv să îl schimbe pe Dragnea, deci un singur partid contra unui singur om, vă dați seama cât îl ridică pe Dragnea", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel